Tjener
VARIGHED: 2 år 2 mdr. - 3 år 10 mdr. (afhængig af speciale)
En tjener arbejder med at betjene gæster på spisesteder. Det er tjenerens opgave at give gæsterne den bedste mulige oplevelse gennem mad, service og vejledning af gæsterne.
Tjeneren skal have et godt kendskab til mad og drikkevarer og vejlede omkring dette over for gæsterne. Man skal have et godt overblik og kunne arbejde i pressede situationer.
Tjeneren arbejder også med borddækning, afregning og nogle steder også med betjening af baren.
BEMÆRK! Hovedforløbet på denne uddannelse tilbydes ikke på EUC Nord. På ug.dk kan du se hvilke erhvervsskoler der udbyder dette.
Uddannelsens opbygning
Tjeneruddannelsen er en veksel uddannelse mellem skole og virksomhed.
På grundforløbet undervises du blandt andet i:
Gæste- og kundebetjening, servering/grundtilberedning, dansk og international madkultur, varebestilling, dansk og naturfag
Du skal også have fag som fødevarehygiejne, førstehjælp og brand samt egenkontrol.
Når du har bestået dit grundforløb som tjener skal du fortsætte i praktik i en virksomhed – f.eks. på hotel, konferencecenter eller café.
Uddannelsen er delt op i trin
Trin 1: Konference- og selskabstjener
Trin 2: Tjener
Er du i tvivl?
Kontakt vores studievejledere Morten Gaust, Lone Larsen, Maria Dolmer Bruun eller Maj-Britt Hjortholm for nærmere oplysninger.