Gastronom
VARIGHED: 4 år og 3 mdr. (afhængig af speciale)
En kok/gastronom tilbereder god mad, som f.eks. gourmetretter, buffet og festmad. Man skal være kreativ og have lyst til at ”nørde” med rå varerne, så det giver den allerbedste smagsoplevelse for gæsterne.
At være kok er et spændende og hårdt job, hvor de dygtigste kan opleve meget anerkendelse og ros - fx. Michelinstjerner.
Du kan tage hele kokkeuddannelsen hos EUC Nord.
Uddannelsens opbygning
Uddannelsen til kok/gastronom er en vekseluddannelse mellem skole og virksomhed.
På grundforløbet undervises du blandt andet i:
Råvarekendskab og tilberedningsmetoder, indkøb og bestilling af varer, madkultur, gæste- og kundebetjening, dansk og naturfag.
Du skal også have fag som fødevarehygiejne samt førstehjælp og brand.
Når du har bestået dit grundforløb som kok/gastronom skal du fortsætte i praktik på f.eks. caféer, hotel og restauranter, kantiner samt diner transportable.
Kan du ikke finde en praktikplads, har du mulighed for at søge optagelse i skolepraktik.
Uddannelsen er delt op i trin
Trin 2: Smørrebrød og catering, Kok
Yderligere information
For yderligere information om uddannelsen, kan du finde mere i følgende links:
> Vejledning
> Optagelse og tilmelding
> Lokale undervisningsplaner
> Bekendtgørelse
>EUV- Erhvervsuddannelse for voksne
Er du i tvivl?
Kontakt vores studievejledere Morten Gaust, Lone Larsen, Maria Dolmer Bruun eller Maj-Britt Hjortholm for nærmere oplysninger.