Bager og Konditor
VARIGHED: 4 år og 6 mdr. (afhængig af speciale)
En bager producerer et bredt sortiment af brød og kager. Herunder festkager, konfekture og desserter. Bageren er kreativ og nytænkende og skal samtidig bevare de traditionelle brød og kager.
Som bager skal man have lyst til at vejlede kunder og have med indkøb og salg at gøre.
BEMÆRK! Hovedforløbet på denne uddannelse tilbydes ikke på EUC Nord. På ug.dk kan du se hvilke erhvervsskoler der udbyder dette.
Uddannelsens opbygning
Bageruddannelsen er en vekseluddannelse mellem skole og virksomhed.
På grundforløbet undervises du blandt andet i:
Brød- og kageproduktion, chokolade og desserter, festkager og konfekture, flødekager og lagkager, kundebetjening, naturfag.
Du skal også have fag som fødevarehygiejne herunder egenkontrol samt førstehjælp og brand.
Når du har bestået dit grundforløb som bager skal du fortsætte i praktik i et bageri.
Uddannelsen er delt op i trin
Trin 1: Bagværker
Trin 2: Detailbager, Håndværksbager, Konditor
Yderligere information
For yderligere information om uddannelsen kan du finde mere i følgende links:
> Vejledning
> Optagelse og tilmelding
> Lokale undervisningsplaner
> Bekendtgørelse
>EUV- Erhvervsuddannelse for voksne
Er du i tvivl?
Kontakt vores studievejledere Morten Gaust, Lone Larsen, Maria Dolmer Bruun eller Maj-Britt Hjortholm for nærmere oplysninger.