Gourmetslagter
VARIGHED: 2 år 6 mdr. - 4 år (afhængig af speciale)
En gourmetslagter arbejder med produktion og opskæring af fx. kalv, svin og oksekød. Man arbejder også med fremstilling af pølser og kødspecialiteter samt tilberedning af pålægsvarer, postejer og forskellige færdigretter.
Du vil endvidere arbejde med kundebetjening og vejledning omkring f.eks mad ud af huset samt tilberedning af kød.
BEMÆRK! Hovedforløbet på denne uddannelse tilbydes ikke på EUC Nord. På ug.dk kan du se hvilke erhvervsskoler der udbyder dette.
Uddannelsens opbygning
Uddannelsen til gourmetslagter er en vekseluddannelse mellem skole og virksomhed.
På grundforløbet undervises du blandt andet i:
Behandling/opskæring af kød, tilberedningsmetoder, kvalitet, kundebetjening, dansk og naturfag
Du skal også have fag som fødevarehygiejne og egenkontrol.
Når du har bestået dit grundforløb som gourmetslagter skal du fortsætte i praktik i en virksomhed – f.eks. i slagterbutikker eller supermarkeder.
Uddannelsen er delt op i trin
Trin 1: Gourmetaspirant
Trin 2: Butik – delikatesse
Yderligere information
For yderligere information om uddannelsen, kan du finde mere i følgende links:
> Vejledning
> Optagelse og tilmelding
> Lokale undervisningsplaner
> Bekendtgørelse
>EUV- Erhvervsuddannelse for voksne
Er du i tvivl?
Kontakt vores studievejledere Morten Gaust, Lone Larsen, Maria Dolmer Bruun eller Maj-Britt Hjortholm for nærmere oplysninger.