EUX Gastronom

VARIGHED: 4 år 9 mdr.

På Gastronomuddannelsen tilbereder du god mad
som fx gourmetretter, buffet og festmad.
Man skal være kreativ og have lyst til at ”nørde” med råvarerne,
så det giver den allerbedste smagsoplevelse for gæsterne.

At være gastronom er et spændende og hårdt job,
hvor de dygtigste kan opleve megen anerkendelse og ros -
fx Michelinstjerner.
Du kan tage hele Gastronomuddannelsen hos EUC Nord.

 

Uddannelsens opbygning

På grundforløbet undervises du blandt andet i:
• Råvarekendskab og tilberedningsmetoder
• Indkøb og bestilling af varer
• Madkultur
• Gæste- og kundebetjening
• Dansk og naturfag

Du skal også have fag som fødevarehygiejne
samt førstehjælp og brand.
Når du har bestået dit grundforløb som gastronom,
skal du fortsætte i lære på fx caféer, hotel- og restauranter,
kantiner samt diner transportable.

Uddannelsen er delt op i trin
Trin 1: Gourmetslagter
Trin 2: Butik / delikatesse
Kan du ikke finde en læreplads,
har du mulighed for at søge optagelse i skoleoplæring.

 

Gymnasielle fag på EUX

EUX Skolefag - GF1 og 2

  • Dansk A
  • Matematik B
  • Engelsk B
  • Fysik B
  • Kemi B
  • Teknikfag B
  • Erhvervsområdeprojekt
  • + ét valgfag
  • (matematik A / engelsk A /
  • erhversøkonomi C /
  • organisation C)

EUX Skolefag - hovedforløb

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Matematik B
  • Fysik B
  • Teknik B
  • Teknologi B
  • Kemi C
  • Valgfag
  • Ekstra C-fag
  • Stor skriftlig opgave
  • Eksamensprojekt

Yderligere information
For yderligere information om uddannelsen, kan du finde mere i følgende links:

> Vejledning
> Optagelse og tilmelding
> Lokale undervisningsplaner
> Bekendtgørelse 

 

Næste studiestart

GF1 (direkte fra folkeskolens 9. eller 10. klasse eller senest 2 år efter):

4. august 2025

Tilmeld dig

Er du i tvivl?

Kontakt vores studievejleder Vibeke Trillingsgaard for nærmere oplysninger.
Vibeke kan kontaktes på tlf. 7224 6612 eller mail vtr@eucnord.dk.

Vibeke Trillingsgaard

Vibeke Trillingsgaard

Studievejleder

vtr@eucnord.dk 
+45 7224 6612