EUX Ernæringsassistent

VARIGHED: 4 år 2 mdr.

På Ernæringsassistentuddannelsen lærer du at tilberede spændende,
velsmagende og ernæringsmæssig korrekt mad.
På skolen lærer du blandt andet om råvarer, tilberedning og anretning af maden, så den ser indbydende og lækker ud.
Du vil blive præsenteret for temaer som fx sund livsstil,
ernæringsrigtig mad til ældre og patienter, og
du vil få mulighed for at arbejde med produktudvikling.

 

Uddannelsens opbygning

På grundforløbet undervises du blandt andet i:

• Ernæring og sund livsstil
• Økologi og madspild
• Tilberedning
• Dansk og naturfag


Du skal også have fag som fødevarehygiejne,
førstehjælp og brand samt egenkontrol.
Når du har bestået dit grundforløb som ernæringsassistent,
skal du fortsætte i lære i en virksomhed – fx i kantiner,
på centralkøkkener, højskoler, efterskoler, kursuscentre mv.
Kan du ikke finde en læreplads,
har du mulighed for at søge optagelse i skoleoplæring.

 

Gymnasielle fag på EUX

EUX Skolefag - GF1 og 2

  • Dansk A
  • Matematik B
  • Engelsk B
  • Fysik B
  • Kemi B
  • Teknikfag B
  • Erhvervsområdeprojekt
  • + ét valgfag
  • (matematik A / engelsk A /
  • erhversøkonomi C /
  • organisation C)

EUX Skolefag - hovedforløb

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Matematik B
  • Fysik B
  • Teknik B
  • Teknologi B
  • Kemi C
  • Valgfag
  • Ekstra C-fag
  • Stor skriftlig opgave
  • Eksamensprojekt

Yderligere information
For yderligere information om uddannelsen, kan du finde mere i følgende links:

> Vejledning
> Optagelse og tilmelding
> Lokale undervisningsplaner
> Bekendtgørelse 

 

Næste studiestart

GF1 (direkte fra folkeskolens 9. eller 10. klasse eller senest 2 år efter):

4. august 2025

Tilmeld dig

Er du i tvivl?

Kontakt vores studievejleder Vibeke Trillingsgaard for nærmere oplysninger.
Vibeke kan kontaktes på tlf. 7224 6612 eller mail vtr@eucnord.dk.

Vibeke Trillingsgaard

Vibeke Trillingsgaard

Studievejleder

vtr@eucnord.dk 
+45 7224 6612