Offentlige foredrag med fokus på Naturvidenskab
EUC Nord i Hjørring er gennem efteråret vært for en række yderst spændende foredrag med vidt forskellige emner inden for naturvidenskaben. De er henvendt alle interesserede og fem ud af seks er gratis at deltage i. Foredragene livestreames direkte fra Aarhus Universitet, hvor én eller flere foredragsholdere står klar til at berette om emnerne.
Rækken af foredrag starter d. 25. september, hvor temaet er ”Smagen af øl”. Til dette populære foredrag står brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund fra Carlsberg Laboratorium klar til at fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får man desuden serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Som det eneste foredrag koster ”Smagen af øl” 30 kr., mens resten er gratis og helt uden tilmelding.
Alle foredrag afholdes tirsdage fra kl. 19.00 – 21.00 i Atriumgården på EUC Nord, M. P. Koefoeds Vej 10, Hjørring.
Parkering på den store parkeringsplads ved siden af Politistationen på Albert Gingesvej. Benyt hovedindgangen.
Smagen af øl / 25. september kl. 19:00-21:30
Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.
Tilmelding til Anders Dannevig på mail adj@eucnord.dk / Pris kr. 30,- / læs mere her >
Kvantefysikken - atomernes vilde verden / 9. oktober kl. 19:00-21:00
Hør om de eksperimenter og teoretiske overvejelser der førte til Niels Bohrs atom- og kvantefysik som fysikerne stadig diskuterer hvordan vi skal forstå – samtidig med at den anvendes med succes på alt fra stjerners liv til mikrochips i smartphones.
Gratis og ingen tilmelding / læs mere her >
Dit indre liv med billioner af bakterier / 23. oktober kl. 19:00-21:00
Mennesket er en superorganisme der består af ligeså mange bakterie- som menneskeceller. Hør hvordan de sundhedsfremmende bakteriearter former dig som menneske, styrer din modstandskraft og dit stofskifte. Og hvordan du får det bedste frem i dine bakterier.
Gratis og ingen tilmelding / læs mere her >
Naturens nyttige dræbermolekyler / 30. oktober kl. 19:00-21:00
Kom på en rejse til molekylernes verden med fokus på naturens egne medicinske stoffer. Og hør hvordan indsigt i cellernes funktion inspirerer forskere til både at udvikle potentielt livsforlængende stoffer og til at udvikle nye typer medicin mod kræft.
Gratis og ingen tilmelding / læs mere her >
Hvorfor ældes vi? / 6. november kl. 19:00-21:00
Giver den nyeste molekylære forskning i aldring os koden til et langt og sundt liv? Måske. Hør om de mekanismer, der bestemmer at vi ældes, hvorfor vi ældes forskelligt samt hvordan vi sikrer os en alderdom med god livskvalitet.
Gratis og ingen tilmelding / læs mere her >
Vulkaner og samfund gennem tiderne / 13. november kl. 19:00-21:00
Vulkanudbrud er voldsomme geologiske hændelser, men har de også påvirket menneskets historie? To forskere sætter geologisk og arkæologisk fokus på tre vulkanudbrud gennem tiderne og hvordan de har påvirket samfund – også i de nordiske lande.
Gratis og ingen tilmelding / læs mere her >
Antistof / 20. november kl. 19:00-21:00
I de seneste år er fysikerne blevet i stand til at producere og studere antistof på måder som for få årtier siden blev betragtet som ren science fiction. Studier af antistof kan måske afsløre hvorfor stjerner, planeter, og mennesker faktisk er til.
Gratis og ingen tilmelding / læs mere her >