Iværksætterdrømmen skal realiseres
Efter et morgenmøde med Frederikshavns Borgmester Birgit Hansen og Projektchef i Energibyen Poul Rask Nielsen, er fire unge innovationselever fra htx kommet et skridt nærmere deres iværksætterdrøm.
Johanne Juul Iversen, Mikkel Schmidt, Rasmus Frederiksen og Emma Frederiksen, alle 3. årselever på htx i Frederikshavn mødtes fredag morgen med Borgmester Birgit Hansen og Projektchef Poul Rask Nielsen i forbindelse med deres iværksætterprojekt. Eleverne har udviklet idéen om en solcelle-baseret mobiloplader, der skal kunne oplade op mod 100 mobiltelefoner ad gangen på festivals og lignende. Og det var en tydelig imponeret borgmester, som var hurtig til at give sin støtte til gruppen:
- Som borgmester i en kommune, der har energi som vækstspor, er det en stor glæde at opleve unge studerende fra EUC Nord, der har valgt at arbejde med vedvarende energi. Deres projekt med en mobiloplader gennem solceller er både visionært og relevant. Den kreativitet de unge viser tegner godt for fremtiden i forhold til at udvikle og iværksætte indenfor vedvarende energi.
Energibyen giver muligheder
Også Projektchef i Energibyen, Poul Rask Nielsen, var meget imponeret af elevernes idé og deres fokus på den vedvarende energi:
- Energibyen vil gerne understøtte udviklingen af de unge iværksætteres projekt. I første omgang vil vi gerne have udstillet prototypen af dette lokalt udviklede og fremstillede energiprodukt på vores kommende Energidemonstratorium på Knivholt Hovedgård. Derudover afholdes der årligt en række udendørs koncerter på Knivholt, så opstillingen af mobilopladerstationen vil ske i et autentisk miljø.
- De fire unge iværksættere ser landets talrige festivaller, som deres marked, men jeg vurderer, at produktet også har internationalt potentiale fx i Afrika, hvor med jeg med egne øjne i Kenya har set, at alle har mobiltelefon, selv ude i bushens landsbyer, hvor der oftest er masser af gratis solenergi.
- I det nyligt etablerede samarbejde mellem Energibyen og de fire unge iværksættere er det aftalt at sætte fokus på at få finansieret, konstrueret, udstillet og afprøvet en fuldskala prototype, så der hurtigt kan ske en kommercialisering af produktet.
DM i Entreprenørskab næste stop
Hvad der nu er blevet til virkelighed for iværksættergruppen, var i første omgang et skoleprojekt, hvor elever fra landets skoler dyster mod hinanden i innovation og iværksætteri. Her kvalificerede gruppen sig tidligere på året til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab som vindere i kategorien ”Science & Technology” ved den regionale messe i Aalborg. Onsdag d. 15. april går det så løs til DM i Industriens Hus i København, hvor Johanne, Emma, Mikkel og Rasmus skal forsøge at overbevise et professionelt dommerpanel om holdbarheden af deres projekt.