HåndværkerAkademiet - efteruddannelse for Byggeriet

HåndværkerAkademiet handler om udvikling og innovation indenfor bygge- og anlægsbranchen – kort sagt.

Sammen med samarbejdspartnere i erhvervsliv og uddannelses-systemet har vi udviklet et sted, som skal være med til at definere fremtidens byggeri og sætte fokus på håndværkets udvikling og innovation. Det er nødvendigt og vi føler det er naturligt at vi påtager os denne opgave. At efteruddanne håndværkere med en høj grad af faglighed og forståelse for byggepladsens udfordringer om krav til samarbejde på tværs af fagene. 

På efteruddannelsesområdet samarbejder vi løbende med fx Teknologisk Institut, Dansk Byggeri, Hjørring kommune og mange flere gode partnere, der alle har interesse i et succesfuldt HåndværkerAkademi.

Åbent Værksted er vores fleksible kursustilbud, hvor vi tilbyder 93 uddannelser indenfor bygge- og anlægsfagene. Du bestemmer selv starttidspunkt og kan selv sammensætte uddannelserne efter dine behov. Også den særlige  jobrettede kursusforløb.

Læs mere om Åbent Værksted i vores brochure>>


Restaureringsuddannelsen

HåndværkerAkademiet udbyder en restaureringsuddannelsen, som er henvendt den gruppe bygningshåndværkere, der skal vedligeholde og restaurere bevaringsværdigt byggeri.

Uddannelsen består af en række kurser, hvor de første 2 ugers kursus i uge 40 og 41 er obligatoriske. Herefter sammensætter man selv uddannelsen, alt efter ens håndværk og lyst til at fordybe sig i særlige emner.

Download vores brochure som PDF >>

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Vi udsender nyhedsbreve målrettet tømrer- og murersvende samt virksomheder. Vi udsender cirka 6 gange om året med nyt om kurser, branchenyheder, arrangementer osv.

Klik her og tilmeld dig nyhedsbrev >>

Åben værksted - håndværker akademiet

Tilmeldingsfrist til næstekommende kursus 28/03/2025
Antal hold
1

Holdliste

Kursusinformation

Kursussted:
EUC Nord, M.P. Koefoeds Vej 10, 9800 Hjørring

Deltagerpris:
40446 DKK

Pris udenfor AMU-målgruppe:
173634.15 DKK

Affaldsfraktioner i cirkulært byggeri

Skolefagkode: 21571

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.597,60 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.597,60 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.

Formål:
På kurset lærer du at arbejde med affaldsfraktioner med fokus på størst mulig genbrug og genanvendelse ud fra en cirkulær tankegang. Du lærer at sortere ud fra kendskab til de mulige behandlingsformer og under hensynet til økonomi, miljø, bæredygtighed og kvaliteten af slutproduktet. Derudover er der også fokus på at udregne kostprisen for bortskaffelse af fagspecifikke affaldsfraktioner.

Indhold:
Deltageren kan: - Arbejde med affaldsfraktioner med fokus på grøn omstilling og bæredygtighed - Arbejde med affaldsfraktioner som sikrer størst mulig genbrug og genanvendelse ud fra en cirkulær tankegang - Arbejde med affaldsfraktioner som f.eks. beton, mineraluld, plast, stål, gips og tegl. - Vælge den optimale behandlingsform for fraktionen ud fra kendskab til de mulige behandlingsformer og under hensynet til økonomi, miljø, bæredygtighed og kvaliteten af slutproduktet - Arbejde med krav og regler om affaldssortering - Indrette byggepladsen således at affald sorteres korrekt - Tilrettelægge arbejdsprocesser der minimerer affald - Vurdere om restmaterialer kan genbruges/genanvendes - Udregne kostprisen for bortskaffelse af fagspecifikke affaldsfraktioner - Tage højde for fraktionsspecifikke arbejdsmiljøproblemer. - Afgrænse fraktionen ud fra oprindelse, farlige stoffer og kemisk sammensætning. - Udføre arbejdet efter gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning samt anvende anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler - Kan anvende korrekte arbejdsteknikker

Ajourføring for tømrerbranchen

Skolefagkode: 48959

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 928,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 928,80 DKK

Målgruppe:
Tømrere og andre med tilsvarende viden og kvalifikationer.

Formål:
Deltagerne har ajourført viden om relevant bygnings-, miljø- og arbejdsmiljølovgivning gældende for tømrerbranchen.

Indhold:
Deltagerne har ajourført viden om relevant bygnings-, miljø- og arbejdsmiljølovgivning gældende for tømrerbranchen.Deltagerne vil efter kurset have ajourført viden inden for en eller flere af nedenstående emner:Bygningsreglement.Regler for lovpligtige arbejdsmiljøfaglige uddannelser.Nye SBI anvisninger, BFA vejledninger, Bygge-Erfa blade, AT-anvisninger mm.Materiale- og metodevalg, godkendelse og mærkningskrav.Statistik om hyppigt forekomne fejl i byggeriet.

Anvendelse af bygge- og anlægstegninger

Skolefagkode: 45542

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.036,90 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.036,90 DKK

Målgruppe:
Faglærte og ufaglærte som har eller søger beskæftigelse inden for bygge- og anlægsområdet.

Formål:
Deltagerne kan anvende tegningsmateriale med tilhørende beskrivelser inden for bygge- og anlægsområdet som grundlag for udførelse af deres arbejde og på baggrund af viden om tegningernes opbygning og udformning.

Indhold:
Deltagerne kan: - Læse og forstå tegningsmaterialer for et projekt inden for bygge- og anlægsområdet ud fra viden om målestoksforhold, tegningssignaturer, beskrivelser og afbildningsformer. - Anvende tegningsmateriale med tilhørende beskrivelser til planlægning og udførelse af arbejdet samt opmåling af materialeforbrug.

Anvendelse af LCA for håndværkere i bygge og anlæg

Skolefagkode: 20912

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 928,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 928,80 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.

Formål:
Fra den 1. januar 2023 indfases bygningsreglementets krav til bygningers klimaaftryk. De nye krav omfatter en grænseværdi for CO2-udledning fra bygningens livscyklus, herunder Livscyklusvurderinger (LCA), som angiver en bygnings klimabelastning.På kurset er der fokus på hvad du som håndværker er nødt til at vide om livscyklusvurdering (LCA) og hvordan du skal anvende en LCA i byggefaserne: - produktfasen - byggeproces - brugsfasen - endt levetid - genbrug/genanvendelsePå kurset lærer du at anvende information i projektmateriale om LCA-beregninger til udvælgelse af byggematerialer, EPD standarder og EPD'er for byggevarer. Der er også fokus på at kunne gennemføre "modtagekontrol" på pladsleverede byggematerialer i overensstemmelse med produkttyper i projektmaterialer.

Indhold:
Deltageren:- har kendskab til nye krav i bygningsreglementet vedr. bæredygtigt bygge- og anlægsarbejde.- kan anvende information i projektmateriale om LCA-beregninger til udvælgelse af byggematerialer.- kan anvende EPD'er på byggeprodukter og benytte informationer, herunder, grundlæggende informationer i en EPD.- kan anvende EPD-standarder og anvende EPD'er i korrekt sammenhæng. - kan udføre modtagerkontrol på pladsleverede byggematerialer i overensstemmelse med produkttyper i projektmateriale.- har kendskab til EPD-begrebet 'deklareret enhed' og kan benytte den givne information, til at beregne klimabelastningen for en materialemængde.- har kendskab til drivhusgasudledning forbundet med byggematerialer.- kan redegøre for klimabelastning i faser og underfaser.

Anvendelse af mørteltyper til murværk og puds

Skolefagkode: 40905

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 1.035,40 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.035,40 DKK

Målgruppe:
Murere og andre, der har eller ønsker beskæftigelse inden for området

Formål:
Deltageren kan vurdere mørteltypers egenskaber og anvendelsesmuligheder i såvel teglstensmurværk, blokmurværk og ved pudseopgaver og kan desuden blande og anvende såvel færdigdesignede mørtler samt mørtler, der blandes på byggepladsen.

Indhold:
Deltageren kan: - Vurdere mørteltypers egenskaber og anvendelsesmuligheder i såvel teglstensmurværk, blokmurværk og ved pudseopgaver. - Vælge, blande og anvende såvel færdigdesignede mørtler samt mørtler, der blandes på byggepladsen. - Udføre arbejdet udføres under hensyntagen til gældende regler, standarder og sikkerhedsforanstaltninger.

Arbmiljø - Sikkerhed, sundhed og APV på byggeplads

Skolefagkode: 48964

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.597,60 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.597,60 DKK

Målgruppe:
Bygningshåndværkere, der har eller ønsker beskæftigelse inden for området.

Formål:
Du kan efter kurset bl.a. varetage lovpligtige opgaver inden for arbejdsmiljølovens område vedr. sikkerheds- og sundhedsforhold i mindre bygge- og anlægsvirksomheder i det daglige arbejde på byggepladser, og medvirke til at øge sikkerheden og ved etablering af byggepladsens sikkerhedsorganisation, herunder medvirke ved APV/arbejdspladsvurderinger på byggepladsen osv.

Indhold:
Deltageren kan i det daglige arbejde på byggepladser:- varetage lovpligtige opgaver inden for arbejdsmiljølovens område vedr. sikkerheds- og sundhedsforhold i mindre bygge- og anlægsvirksomheder.- medvirke til at øge sikkerheden og forebygge ulykker i forbindelse med indretning og daglig drift af en byggeplads. - medvirke ved etablering af byggepladsens sikkerhedsorganisation.- medvirke ved udarbejdelse og vedligeholdelse af APV/arbejdspladsvurderinger på byggepladsen - overskue nye arbejdsvilkår ved skiftende arbejdspladser og udføre det påkrævede sikkerhedsarbejde. - varetage koordineringsopgaver i overensstemmelse med de krav, der stilles i overholdelsen af byggepladsens plan for sikkerhed og sundhed, herunder samarbejde med byggeledere og andre virksomheder i byggeprojekter. - planlægge arbejdsmiljøindsatsen under hensyn til byggeprojekters tidsplaner, økonomi og kvalitet.- vurdere konkrete arbejdsmiljøproblemstillinger ud fra den eksisterende APV, herunder vurdere og vælge arbejdsmetoder, der minimerer eller fjerner arbejdsmiljørisici.

Armeret puds på facadeisolering

Skolefagkode: 49871

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.810,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.810,80 DKK

Målgruppe:
Murere eller ufaglærte bygningshåndværkere, der har eller søger beskæftigelse inden for jobområdet.

Formål:
På kurset er der fokus påføring og afretning af armeret pudssystem på facadeisolering, brug af værktøj og kvalitetsvurdering. Der er også fokus på brug af relevante anvisninger og gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning.

Indhold:
Deltagerne kan: - Vejlede kunden om valg af pudssystem på facadeisolering med tilhørende afdækningsmateriale for at opnå et givent udfaldskrav. - Manuelt påføre og afrette armeret pudssystem på facadeisolering med hensigtsmæssigt værktøj på baggrund af kvalitative og æstetiske krav.- Vælge type af værktøj og arbejdsmetode der vil være mest hensigtsmæssig at anvende i den givne situation for at sikre den ønskede kvalitet. - Kvalitetsvurdere og udføre kvalitetssikring af eget arbejde. - Udføre arbejdet efter relevante anvisninger og gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning, herunder hensigtsmæssige arbejdsstillinger samt anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler.- Anvende god praksis for bæredygtig adfærd indenfor arbejdsområdet.

Avanceret flisearbejde

Skolefagkode: 47133

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 1.070,00 DKK

Pris for ledige: 6.295,75 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 6.295,75 DKK

Målgruppe:
Uddannelsen henvender sig til faglærte murere og andre faglærte og ufaglærte, der har eller søger beskæftigelse indenfor området.

Formål:
Deltagerne kan udføre avanceret flisearbejde på baggrund af viden om krav og tolerancer og kan vejlede kunder om valg af fliser som udgangspunkt for dekorationer i gulv og væg. Deltagerne kan konstruere og udføre dekorative elementer i fliser og planlægge og kvalitetssikre arbejdets udførelse.

Indhold:
Deltagerne kan: - Udføre avanceret flisearbejde på baggrund af viden om krav og tolerancer, som væg- og gulvflader skal opfylde, for at kunne anvendes som underlag for fliser. - Vejlede kunder om valg af fliser, fuge- og klæbeprodukter med udgangspunkt i den valgte flises bearbejdelighed, slidstyrke, skridsikkerhed, format, vandabsorbering og rengøring/vedligeholdelse.- Håndtere diverse tegneredskaber til brug for konstruktion og optegning af dekorative elementer som figurer, border, friser. - Udføre dekorative elementer i fliser med blød og hård skærv og vælge egnede skæreværktøjer.- Planlægge arbejdets udførelse, foretage kvalitetssikring og sikre, at arbejdet udføres under hensyn til miljø, sikkerhed og arbejdsmiljø.

Beton- og teglstenstage - oplægning og reparation

Skolefagkode: 49242

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.927,75 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.927,75 DKK

Målgruppe:
Murere eller ufaglærte bygningshåndværkere, der har eller søger beskæftigelse inden for jobområdet.

Formål:
Du kan efter kurset bl.a. oplægge beton- og teglstenstage samt vælge velegnet fastgørelse eller mørtel- og kittype. Du kan endvidere udføre rygnings- og gratarbejde med og uden anvendelse af mørtel/kit samt medvirke ved valg af undertagstype og konstruktion og vurdere et oplagt undertag med henblik på evt. reparation.

Indhold:
Deltagerne kan: - Oplægge beton- og teglstenstage. - Vælge velegnet fastgørelse eller mørtel- og kittype samt hensigtsmæssigt værktøj til arbejdets udførelse. - Udføre rygnings- og gratarbejde med og uden anvendelse af mørtel/kit.- Medvirke ved valg af undertagstype og konstruktion.- Vurdere et oplagt undertag med henblik på evt. reparation.- Vurdere om ventilation af tagkonstruktioner er udført efter gældende regler med henblik på rettelse af fejl og mangler.- Vurdere inddækninger og gennemføringer med henblik på etablering/forbedring og fornyelse.- Medvirke ved konstruktion og opbygning af brandkamserstatninger og brandsektionsvægge.- Udføre arbejdet efter gældende krav til kvalitetssikring og under hensyn til kvalitative og æstetiske krav. - Udføre arbejdet efter gældende bygge- og arbejdsmiljølov samt vejledninger for oplægning af tegltag mv. i eksempelvis "TEGL 36".

Bygningsreglement - konstr/fugt/brand/klima/energi

Skolefagkode: 48973

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 928,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 928,80 DKK

Målgruppe:
Bygningshåndværkere, der har eller ønsker beskæftigelse inden for området.

Formål:
Du kan efter kurset udføre opslag i Bygningsreglementet og på baggrund af Bygningsreglementets bestemmelser og vurdere specifikke problemstillinger i forbindelse med udførelse af byggetekniske opgaver. Kurset omhandler en af følgende emner: Konstruktion + Fugt og holdbarhed, Brandforhold + Energiforbrug samt Indeklima + Akustisk indeklima.

Indhold:
Deltageren kan udføre opslag i Bygningsreglementet og kan på baggrund af Bygningsreglementets bestemmelser vurdere specifikke problemstillinger i forbindelse med udførelse af byggetekniske opgaver.Uddannelsen gennemføres i en af følgende emner:__Konstruktion + Fugt og holdbarhed__Brandforhold + Energiforbrug__Indeklima + Akustisk indeklima

Bygningsreglementet - anvendelse

Skolefagkode: 48984

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.597,60 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.597,60 DKK

Målgruppe:
Bygningshåndværkere, der har eller ønsker beskæftigelse inden for området.

Formål:
Deltagerne kan lave opslag og forstå gældende bygningsreglement med tilhørende vejledninger og bestemmelser og på den baggrund medvirke til vurdering bygningers lovlighed.

Indhold:
Deltagerne kan lave opslag og forstå gældende bygningsreglement med tilhørende vejledninger og bestemmelser og på den baggrund medvirke til vurdering bygningers lovlighed.

Bæredygtig byggeri - cirkulær økonomi

Skolefagkode: 48965

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.266,40 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.266,40 DKK

Målgruppe:
Bygningshåndværkere, der har eller ønsker beskæftigelse inden for området.

Formål:
Du kan efter kurset anvende principperne for bæredygtighed og cirkulær økonomi i byggeriet til at udvælge materialer og byggeprocesser samt foretage en miljøvurdering i forhold til de anvendte materialer og byggeprocesser.

Indhold:
Deltagerne kan anvende principperne for bæredygtighed og cirkulær økonomi i byggeriet til at: - Udvælge materialer og byggeprocesser for mere energirigtigt og bæredygtigt byggeri. - Foretage en miljøvurdering i forhold til de anvendte materialer og byggeprocesser.

CAD - 2D på byggepladsen

Skolefagkode: 40340

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.670,95 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.670,95 DKK

Målgruppe:
Alle bygningsarbejdere, herunder byggepladsledere, formænd, sjakbajser og personer med kendskab til bygningskonstruktioner samt tegnings- og beskrivelsesmateriale.

Formål:
Deltagerne kan udveksle CAD-tegninger med byggebranchens projekterende udøvere via mail og Internet og kan håndtere og anvende CAD-tegninger i byggeprocessen, samt anvende BIPS lagstruktur ved udarbejdelse af relevante arbejdstegninger.

Indhold:
Deltagerne kan: - Udveksle CAD-tegninger med byggebranchens projekterende udøvere via mail og Internet. - Håndtere og anvende CAD-tegninger i sammenhæng med byggeprocessen, samt anvende BIPS lagstruktur ved udarbejdelse af relevante arbejdstegninger. - Oprette nye og redigere eksisterende 2D CAD-tegninger samt bidrage med konstruktive og relevante forslag til aktuelle konstruktioner.

CAD - Generering af facade, snit og detaljer

Skolefagkode: 45325

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.036,90 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.036,90 DKK

Målgruppe:
Teknikere i AMU-målgruppen og andre med tilsvarende viden og kvalifikationer.

Formål:
Deltagerne kan ved brug af elektronisk tegneprogram oprette og færdiggøre tværsnit og facader fra færdige 3-D objektbaserede plantegninger samt tegne detaljetegninger, og hertil anvende BIPS lagstruktur.

Indhold:
Deltagerne kan:- Oprette og færdiggøre tværsnit og facader fra færdige 3-D objektbaserede plantegninger samt tegne detaljetegninger, og hertil anvende BIPS lagstruktur.- Oprette og redigere væg-, dør- og vinduestyper, flytte disse fra tegning til tegning samt hente komponenter fra digitale netbaserede arkiver.

Dekorationer i gulv- og vægfliser

Skolefagkode: 47125

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.810,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.810,80 DKK

Målgruppe:
Uddannelsen henvender sig til faglærte murere og andre faglærte og ufaglærte, der har eller søger beskæftigelse indenfor området.

Formål:
Deltagerne kan konstruere og udføre geometriske figurer i fliser til brug for dekoration i gulv og væg og kan planlægge arbejdets samlede udførelse og gennemføre løbende kvalitetssikring under skyldig hensyntagen til kundeønsker samt gældende normer og regler, herunder hensyn til arbejdsmiljø og sikkerhed.

Indhold:
Deltagerne kan: - Konstruere, tegne og udføre almindeligt forekommende geometriske figurer til dekoration i gulv- og vægfliser. - Vejlede og gå i dialog med kunder om valg af produkter og udførelse, på baggrund af teoretisk og praktisk viden om konstruktionskrav, således at kvalitative og æstetiske hensyn inddrages.- Planlægge arbejdets udførelse med inddragelse af løbende kvalitetssikring, der sikrer, at fagets normer og standarder til enhver tid er overholdt. - Udføre arbejdet efter gældende lovgivning og under hensyn til miljøforhold, arbejdsmiljø og relevante anvisninger.

Dekorationsmurværk - udførelse

Skolefagkode: 44467

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 1.167,50 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.167,50 DKK

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig til faguddannede murer samt andre med tilsvarende viden.

Formål:
Deltagerne kan udføre utraditionelt og særligt dekorativt murværk under hensyntagen til stabilitet og eventuelle krav om bæreevne.

Indhold:
Deltagerne kan: - Udføre utraditionelt og særligt dekorativt murværk på baggrund af kvalitative og æstetiske krav og basal viden om murede konstruktioner. - Udføre arbejdet under hensyn til stabilitet og eventuelle krav om bæreevne samt færdigheder i opførsel af murede konstruktioner.- Vælge hensigtsmæssige materialer og værktøj til udførelse af arbejdet.- Udføre arbejdet under hensyn til gældende bygge- og arbejdsmiljølov.

Dekorativt fugearbejde - udførelse

Skolefagkode: 44611

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 1.167,50 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.167,50 DKK

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig til faguddannede murere samt andre med tilsvarende kvalifikationer.

Formål:
Deltagerne kan på baggrund af kvalitative og æstetiske krav samt gældende arbejdsmiljøregler udføre forskellige gamle kendte fugetyper i murværk.

Indhold:
Deltagerne kan:- Udføre forskellige gamle kendte fugetyper i murværk på baggrund af kvalitative og æstetiske krav.- Vælge egnede materialer og hensigtsmæssigt værktøj til arbejdets udførelse. - Udføre arbejdet efter gældende bygge- og arbejdsmiljølov.

Energioptimering af bygningskonstruktioner

Skolefagkode: 48218

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.670,95 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.670,95 DKK

Målgruppe:
Bygningshåndværkere, der har eller søger beskæftigelse inden for området

Formål:
Deltagerne kan i et tværfagligt samarbejde identificere mulige energibesparelser ved gennemførelse af et simpelt energitjek på baggrund af oplysninger om en bygnings energiforbrug, bygningstype, alder, opvarmet areal, opvarmningsform og beboersammensætning.

Indhold:
Deltagerne kan i et tværfagligt samarbejde identificere mulige energibesparelser ved gennemførelse af et simpelt energitjek på baggrund af oplysninger om en bygnings energiforbrug, bygningstype, alder, opvarmet areal, opvarmningsform og beboersammensætning. Gennemførelsen af det overordnede energitjek sker på baggrund af generel viden om energi, energiomsætning (herunder CO2 og drivhuseffekt), varmetab, energiklasser samt ved brug af hjælpemidler som energimærker. Deltagerne kan tværfagligt foretage U-værdiberegning og fugttekniske vurderinger, der skal sikre korrekt efterisolering og lufttæthed af eksisterende bygninger, så den beregnede besparelse opnås, og der ikke opstår fugtproblemer i konstruktionerne. Ved hjælp af bl.a. standardiserede energiløsninger, der samtidig anviser korrekt udførelse, kan deltagerne vurdere energibesparelser og CO2-besparelser. Endelig kan deltagerne på baggrund af viden om finansiering af besparelsesforslag i dialog med en kunde vejlede om energiløsninger, der kan udmøntes i en handlingsplan for renovering af bolig/bygningsdel.

Farlige stoffer i byggebranchen - Fortidens synder

Skolefagkode: 47338

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 1.063,65 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.063,65 DKK

Målgruppe:
Faglærte og ufaglærte bygningsarbejdere, der har eller søger beskæftigelse inden for området.

Formål:
Deltagerne kan identificere farlige byggematerialer ved renoveringsarbejde, herunder asbest,PCB, bly, kloredede paraffiner og forurenet jord på baggrund af kendskab til hvor og hvornår farlige byggematerialer har været anvendt.

Indhold:
Deltagerne kan:- I arbejdet på byggepladser anvende kendskab til farlige byggematerialer såsom asbest, PCB, bly, klorerede paraffiner og forurenet jord samt hvor og hvornår de har været anvendt i den danske bygningsmasse. - Identificere farlige byggematerialer ved renovering ud fra udseende, typisk anvendelsesperiode og bygningens historik. - Medvirke ved kortlægning af omfanget af farlige byggematerialer ud fra kendskab til gennemførte forundersøgelser.- Planlægge og udføre arbejdet efter gældende regler under hensyn til arbejdsmiljø og sikkerhed samt relevante vejledninger og anvisninger.

Flisegulve - udførelse

Skolefagkode: 47132

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 2.674,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.674,30 DKK

Målgruppe:
Uddannelsen henvender sig til faglærte murere og andre faglærte og ufaglærte, der har eller søger beskæftigelse indenfor området.

Formål:
Deltagerne kan udføre et flisegulv, herunder foretage en opmåling og en udlægning, som sikrer et både kvalitativt og æstetisk udseende på det færdige flisegulv. Deltagerne kan med viden om tunge gulvkonstruktioner vurdere om en gulvflade er egnet for fliser, samt udarbejde og gennemføre en løbende kvalitetssikring.

Indhold:
På baggrund af viden om opbygning af tunge gulvkonstruktioner og anbefalinger til betontyper og armering i vådrum, kan deltagerne vurdere underlagets egnethed forud for lægning af fliser, således at gældende krav og anvisninger er overholdt. Deltagerne kan opmåle, tildanne, lægge fliser ud fra viden om slidstyrke samt kvalitative og æstetiske krav til den færdige overflade i forbindelse med en given opgave. Desuden kan deltagerne vælge egnede lægge- og skæreværktøjer til arbejdets udførelse og tilgodese hensyn til installationer, afløb og eventuelle dekorationer og åbninger. Deltagerne kan i dialog med kunden vejlede om mulige løsninger og kan desuden planlægge arbejdets udførelse, kvalitetssikre udført arbejde og sikre, at arbejdet udføres under hensyntagen til miljø, sikkerhed og arbejdsmiljø.  

Fokus på kvalitet i bygge- og anlægsbranchen

Skolefagkode: 40899

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.867,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.867,30 DKK

Målgruppe:
Alle, der har eller ønsker beskæftigelse inden for bygge- og anlægsområdet.

Formål:
Deltagerne tilegner sig en større viden om og opmærksomhed på kvaliteten i arbejdets udførelse dels i forhold til branchenormer og dels i forhold til fejl og mangler samt materiale- og tidsforbrug.

Indhold:
Deltagerne kan:- For en given opgave tilegne sig viden om nødvendig kvalitet i arbejdets udførelse i forhold til branchenormer, fejl og mangler samt materiale- og tidsforbrug. - Vurdere udførelsen af eget og kollegers arbejdet ud fra et kvalitetsmæssigt og et økonomisk aspekt.- Vurdere kundens forventninger og krav til arbejdets kvalitet i forhold til de givne muligheder for kvalitetsforbedringer.

Fuger - fugning ved vinduer og døre mv.

Skolefagkode: 21978

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.670,95 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.670,95 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring

Formål:
På kurset lærer du at planlægge og udføre fugearbejde ved vinduer og døre ud fra kendskab til egnede fugeprodukter, hæftefladernes materiale og fugens opbygning på en sundheds- og sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. Du lærer desuden at beregne fugebredder samt forbrug af bagstop og fugeprodukter.

Indhold:
Deltageren kan: - planlægge og udføre fugearbejde ved vinduer og døre m.m. ved såvel nybyggeri som ved renovering, ud fra kendskab til egnede fugeprodukter, hæftefladernes materiale og fugens opbygning. - anvende forskellige værktøjer til udførelse af fugeopgaver. - anvende kendskab til forskellige fugeprodukters egenskaber og anvendelsesområder. - beregne fugebredder ud fra kendskab til elementernes bevægelse. - beregne forbrug af bagstop og fugeprodukter. - vurdere om en given opgave indeholder risici, der indebærer skærpede arbejdsmiljømæssige foranstaltninger eller krav om yderligere uddannelse. - udføre arbejdet efter gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning samt anvende anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler.  - anvende god praksis for grøn omstilling indenfor arbejdsområdet, herunder affaldssortering og brug af EPD'er på de valgte materiale

Fugtsikring af kældre

Skolefagkode: 48257

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.867,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.867,30 DKK

Målgruppe:
Håndværkere, primært murere, der har eller søger job inden for området.

Formål:
Deltagerne har viden om forskellige fugtproblematikker i kældre, herunder klimabetingede skader og kan på den baggrund arbejde med forskellige praktiske løsningsmetoder til afhjælpning og udbedring af opståede skader. Deltagerne kan sikre kvalitetssikring af såvel eget som andres arbejde.

Indhold:
Deltagerne kan: - Arbejde med forskellige praktiske løsningsmetoder til afhjælpning og udbedring af opståede skader ud fra viden om forskellige fugtproblematikker i kældre, herunder klimabetingede skader. - Tilrettelægge og udføre løbende kvalitetssikring af eget og andres arbejde. - Planlægge og udføre arbejdet efter gældende lovgivning under hensyn til arbejdsmiljø og sikkerhed.

Genbrug og genanv. i bygge- og anlægsbranchen

Skolefagkode: 21088

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 1.063,65 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.063,65 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.

Formål:
På kurset lærer du at vurdere om konkrete nedrivningsmaterialer kan genanvendes eller genbruges og efterfølgende håndtere disse korrekt indtil disse genbruges eller sendes til genanvendelse. Du lærer at bruge Materialepas og EPD'er samt at vurdere vurdere et genbrugsmateriales bæredygtighedsniveau ud fra evt. EPD'er, materialepyramiden, materialeatlas og egen viden. Der er desuden fokus på at vejlede kunden i genbrug og genanvendelse samt at bidrage til reduktion af affald gennem forebyggelse, genvinding og genbrug.

Indhold:
Deltageren kan:- i forbindelse med en nedrivning eller renovering vurdere om konkrete nedrivningsmaterialer kan genanvendes eller genbruges, og efterfølgende håndtere disse korrekt indtil materialerne genbruges eller sendes til genanvendelse.- bruge Materialepas og EPD'er.- vurdere et genbrugsmateriales bæredygtighedsniveau ud fra evt. EPD'er, materialepyramiden, materialeatlas og egen viden.- montere konkrete genbrugsmaterialer korrekt ud fra relevante anvisninger og vejledninger.- vejlede kunden i genbrug og genanvendelse af byggematerialer i mindre byggeprojekter.- bidrage til reduktion af affald gennem forebyggelse, genvinding og genbrug.- bidrage til social, økonomisk og miljømæssige bæredygtig udvikling på byggepladsen.

Gipspudsning med håndværktøj

Skolefagkode: 44472

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.810,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.810,80 DKK

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig til faguddannede murer samt andre med tilsvarende viden.

Formål:
Deltagerne kan på baggrund af kvalitative og æstetiske krav udføre gipspuds med håndværktøj på forskellige relevante underlag og til arbejdet vælge hensigtsmæssigt værktøj.

Indhold:
Deltagerne kan på baggrund af kvalitative og æstetiske krav udføre gipspuds med håndværktøj på forskellige relevante underlag og til arbejdet vælge hensigtsmæssigt værktøj.

Grov- og finpudsede overflader - udførelse

Skolefagkode: 44626

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.982,50 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.982,50 DKK

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig til faguddannede murer samt andre med tilsvarende kvalifikationer.

Formål:
Deltagerne kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende bygge- og arbejdsmiljølov udføre grov- og finpudsede overflader på murværk af teglsten, porebeton og letklinkerbeton.

Indhold:
Deltagerne kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende bygge- og arbejdsmiljølov udføre grov- og finpudsede overflader på murværk af teglsten, porebeton og letklinkerbeton og hertil vælge egnede materialer og værktøj til arbejdets udførelse.

Grundlæggende bæredygtighed i bygge- og anlægsbra.

Skolefagkode: 49907

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.867,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.867,30 DKK

Målgruppe:
Kurset er udviklet til ufaglærte og faglærte medarbejdere og byggepladsledere, der skal arbejde med bæredygtigt byggeri i bygge- og anlægsbranchen.

Formål:
Kurset er målrettet håndværkere der har brug for grundlæggende forståelse for bæredygtige konstruktioner, materialevalg samt kendskab til livscyklusanalyse, cirkulær økonomi og totaløkonomi. Kursisten introduceres også for aktuelle certificeringer og miljømærkninger.

Indhold:
Deltageren: - har kendskab til beregning af klimaaftryk i byggeprocesser - har kendskab til bæredygtige konstruktioner og materialevalg - har kendskab til beregninger af den cirkulære økonomi i byggeprocesser - har kendskab til livscyklusanalyse i byggeriet - har kendskab bygningsreglementets forskrifter om bæredygtighed - kan bidrage til minimering af vand- og energiforbrug, materialetransport og brug af fossile brændstoffer på byggepladsen - kan bidrage til bedre totaløkonomi ved valg af tidsbesparende tekniske hjælpemidler, bæredygtige materialer og hensigtsmæssige arbejdsmetoder. - kan anvende sikkerhedsdatablade og udfylde anvendelseslister over problematiske stoffer  - kan udføre håndværket med kendskab til aktuelle miljødata for materialer, relevante certificeringer og miljømærkninger

Håndtering af restprodukter på byggepladsen

Skolefagkode: 21531

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.670,95 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.670,95 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.

Formål:
På kurset er der fokus på at anvende kendskab om bygge- og anlægsmaterialers sammensætning og oprindelse til at indsamle, sortere og bortskaffe restprodukter fra byggepladsen efter tidens mest bæredygtige praksis under hensyn til love og regler og økonomiske betragtninger. Kurset er rettet mod de forskellige fagretninger: murer, tømrer, tagdækker, struktør og nedriver m.m.

Indhold:
Deltageren kan: - Anvende kendskab om bygge- og anlægsmaterialers sammensætning og oprindelse til at indsamle, sortere og bortskaffe restprodukter fra byggepladsen efter tidens mest bæredygtige praksis. - Indsamle og sortere restprodukter under hensyn til love og regler og økonomiske betragtninger. - Arbejde med håndtering af restprodukter i den daglige drift med fokus på bæredygtighed, genanvendelse og opbygning af en ressourcebesparende kultur. - Arbejde med håndtering af restprodukter med fokus på social bæredygtighed. - Medvirke ved udarbejdelse af procedurer for håndtering af egne fagspecifikke restprodukter, ud fra kendskab til håndtering, sortering og mulighed for genanvendelse på byggepladsen. - Medvirke ved indretning af byggepladsen for eget fagspecifikke nærområde med fokus på bedst mulig sortering og håndtering af restprodukter. - Vurdere behov for tilkaldelse af særligt uddannet personale til håndtering af person- og miljøfarligt bygge- og anlægsaffald. - Udføre arbejdet efter gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning samt anvende anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler.

Isolering - BR og varmetabsberegning

Skolefagkode: 49248

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.810,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.810,80 DKK

Målgruppe:
Murere eller ufaglærte bygningshåndværkere, der har eller søger beskæftigelse inden for jobområdet.

Formål:
Du kan efter kurset anvende viden bygningsreglementets isoleringskrav og byggematerialers isoleringsevne til brug for beregning af varmetab. Du klan endvidere foretage enkle varmetabsberegninger i forbindelse med nybygning, renovering og tilbygning.

Indhold:
Deltagerne kan: - Anvende viden bygningsreglementets isoleringskrav og byggematerialers isoleringsevne til brug for beregning af varmetab.- Foretage enkle varmetabsberegninger i forbindelse med nybygning, renovering og tilbygning.

Isolering - Energirigtige løsninger ved isolering

Skolefagkode: 49248

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 1.070,00 DKK

Pris for ledige: 4.137,00 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 4.137,00 DKK

Målgruppe:
Murere eller ufaglærte bygningshåndværkere, der har eller søger beskæftigelse inden for jobområdet.

Formål:
Du kan efter kurset anvende viden bygningsreglementets isoleringskrav og byggematerialers isoleringsevne til brug for beregning af varmetab samt lave enkle varmetabsberegninger. Du kan endvidere bl.a. medvirke ved vejledning og planlægning af energirigtige løsninger samt om, hvordan isoleringsmaterialerne opfylder krav til isoleringsevne, brandsikkerhed, modstandsevne over for fugt og svamp.

Indhold:
Deltagerne kan: - Anvende viden bygningsreglementets isoleringskrav og byggematerialers isoleringsevne til brug for beregning af varmetab.- Foretage enkle varmetabsberegninger i forbindelse med nybygning, renovering og tilbygning. - Vurdere muligheder for energirigtige løsninger til boliger ud fra kendskab til gældende isoleringskrav.- Medvirke ved vejledning og planlægning af energirigtige løsninger, så boligen opfylder gældende isoleringskrav og indrettes med henblik på at reducere energiforbruget.- Vælge materialer, og konstruktioner til energirigtige løsninger ved isolering af boliger ved nybyggeri, renovering og tilbygning.- Vejlede om, hvordan isoleringsmaterialerne opfylder krav til isoleringsevne, brandsikkerhed, modstandsevne over for fugt og svamp ud fra kendskab til mineraluldsprodukter og øvrige isoleringsmaterialer, samt i forhold til miljø- og arbejdsmiljø.- Planlægge og udføre arbejdet efter gældende regler under hensyn til kvalitetssikring, miljø og arbejdsmiljø.

Isolering - Mursamlinger i.h.t. isoleringskrav

Skolefagkode: 40614

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.586,20 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.586,20 DKK

Målgruppe:
Bygningshåndværkere, der har eller søger beskæftigelse inden for området.

Formål:
Deltagerne kan ud fra kendskab til gældende isoleringskrav udføre mursamlinger ved om-, til- og nybygninger, således at Bygningsreglementets bestemmelser om energiforbrug og varmetab er overholdt.

Indhold:
Deltagerne kan: - Udføre mursamlinger ved om-, til- og nybygninger ud fra kendskab til gældende isoleringskrav. - Overholde gældende krav til tæthed og undgå kuldebroer ved udførelsen af mursamlinger. - Udføre arbejdet efter Bygningsreglementets bestemmelser om energiforbrug og varmetab. - Deltage i at udvælge hensigtsmæssige materialer og konstruktioner. - Udføre arbejdet under hensyn til miljø og arbejdsmiljø.

Lette konstruktioner til gulvvarme

Skolefagkode: 20924

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.867,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.867,30 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.

Formål:
Når du har gennemført kurset kan du anvende monteringsvejledninger til lette konstruktioner til gulvvarme, brug af bygningsreglement, BYG-ERFA erfaringsblade og SBI-anvisninger, og kendskab til anvendelse af forskellige gulvkonstruktioner. Du har også styr på gældende arbejdsmiljølovgivning, sikkerhed og bæredygtig adfærd indenfor arbejdsområdet.

Indhold:
Deltageren: - Kan anvende relevante monteringsvejledninger til at vurdere og vælge de korrekte konstruktioner og materialer til et givent projekt. - Kan vurdere fugt- og isoleringsforhold i forbindelse med den valgte konstruktion ved hjælp af gældende bygningsreglement, BYG-ERFA erfaringsblade og SBI-anvisninger. - Har kendskab til og kan anvende forskellige gulvkonstruktioner og udvælge det bedst egnede gulvvarmesystem i forbindelse med renoveringsopgaver. - Kan i samarbejde med andre udføre lette konstruktioner til gulvvarme. - Kan anvende god praksis for bæredygtig adfærd indenfor arbejdsområdet, bl.a. ved hjælp af EPD'er på de valgte materialer. - Kan udføre arbejdet efter gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning og kan anvende anbefalede lovpligtige hjælpe- og værnemidler. - Kan arbejde ergonomisk korrekt.

Lufttæthed ved nye boliger

Skolefagkode: 48199

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.867,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.867,30 DKK

Målgruppe:
Bygningshåndværkere, der har eller søger beskæftigelse inden for området.

Formål:
Deltagerne kan ud fra produktkendskab planlægge, udvælge og vejlede om egnede systemløsninger til sikring af lufttæthed ved opførelse af nye boliger samt kan i tværfagligt samarbejde udføre de valgte tæthedsløsninger.

Indhold:
Deltagerne kan ud fra produktkendskab planlægge, udvælge og vejlede om egnede systemløsninger til sikring af lufttæthed ved opførelse af nye boliger samt kan i tværfagligt samarbejde udføre de valgte tæthedsløsninger i nye boliger under hensyn til udfaldskrav, tæthedsproducentens anvisninger og gældende tætheds- og isoleringskrav. Deltagerne kan i dette samarbejde sikre, at tæthedsløsningen placeres korrekt, så opfugtning i konstruktionen undgås, ligesom deltagerne kan udføre tætte samlinger, gennembrydninger og tilslutninger i tæthedsplanet i nye boliger. Arbejdet udføres under anvendelse af bygningsreglementets krav til energimærkning, energirammeforhold og isoleringsbestemmelser, hvor deltagerne har kendskab til bygningers termiske ydeevne samt tæthedskrav. Endelig kender deltagerne metoder til kontrol og dokumentation af tæthed og trykprøvning ved hjælp af godkendt udstyr til BlowerDoor-test samt metoder til lokalisering af utætheder ved hjælp af bygningstermografering. Arbejdet planlægges og udføres under hensyn til gældende lovgivning vedrørende miljø- og arbejdsmiljø.

Lufttæthed ved renovering af tagkonstruktioner

Skolefagkode: 49859

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.867,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.867,30 DKK

Målgruppe:
Medarbejdere inden for jobområdet, der er tømrer eller har lignende kompetencer.

Formål:
På kurset er der fokus på sikring af lufttæthed ved renovering af tagkonstruktioner indefra og udefra, anvendelse af bygningsreglementets krav til energimærkning, energirammeforhold og isoleringsbestemmelser. Deltagerne får kendskab til bygningers termiske ydeevne, tæthedskrav, metoder til kontrol og dokumentation af tæthed og trykprøvning ved hjælp af godkendt udstyr med BlowerDoor-test samt metoder til lokalisering af utætheder med bygningstermografering.

Indhold:
Deltageren:- Kan planlægge, udvælge og vejlede om egnede systemløsninger til sikring af lufttæthed ved renovering af tagkonstruktioner indefra og udefra under hensyn til produktkendskab, udfaldskrav, tæthedsproducentens anvisninger samt til gældende tætheds- og isoleringskrav. - Kan i et tværfagligt samarbejde sikre at den valgte tæthedsløsning placeres korrekt, så opfugtning i konstruktionen undgås. - Kan i et tværfagligt samarbejde udføre tætte samlinger, gennembrydninger og tilslutninger til andre konstruktionsdele (loft og væg) i et tæthedsplan ved renovering af en tagkonstruktion. - Kan udføre arbejdet under anvendelse af bygningsreglementets krav til energimærkning, energirammeforhold, isoleringsbestemmelser, hvor deltagerne har kendskab til bygningers termiske ydeevne samt tæthedskrav.- Kan anvende metoder til kontrol og dokumentation af tæthed og trykprøvning ved hjælp af godkendt udstyr med BlowerDoor-test samt metoder til lokalisering af utætheder med bygningstermografering. - Udføre arbejdet efter relevante anvisninger og gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning, herunder hensigtsmæssige arbejdsstillinger samt anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler.- Anvende god praksis for bæredygtig adfærd indenfor arbejdsområdet.

Lufttæthed ved renovering af ydervægge

Skolefagkode: 49860

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.867,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.867,30 DKK

Målgruppe:
Medarbejdere inden for jobområdet, der er tømrer eller har lignende kompetencer.

Formål:
På kurset er der fokus på montering af specielle dampspærremembraner ved renovering af ydervægskonstruktion udefra og indefra under hensyn til udfaldskrav, membranproducentens anvisninger samt til gældende tætheds- og isoleringskrav.Der er også fokus på at arbejdet udføres under anvendelse af bygningsreglementets krav til energimærkning, energirammeforhold, isoleringsbestemmelser, hvor deltageren har kendskab til bygningers termiske ydeevne samt tæthedskrav samt anvendelse af metoder til kontrol og dokumentation af tæthed og trykprøvning ved hjælp af godkendt udstyr med BlowerDoor-test samt metoder til lokalisering af utætheder med bygningstermografering.

Indhold:
Deltageren:- kan udvælge og montere specielle dampspærremembraner ved renovering af ydervægskonstruktion udefra og indefra under hensyn til udfaldskrav, membranproducentens anvisninger samt til gældende tætheds- og isoleringskrav. - kan sikre, at membranen placeres korrekt, så opfugtning i konstruktionen undgås.- kan udføre tætte samlinger, gennembrydninger og tilslutninger i en dampspærremembran ved renovering af en ydervægskonstruktion. - kan udføre arbejdet under anvendelse af bygningsreglementets krav til energimærkning, energirammeforhold, isoleringsbestemmelser, hvor deltageren har kendskab til bygningers termiske ydeevne samt tæthedskrav. - kan anvende metoder til kontrol og dokumentation af tæthed og trykprøvning ved hjælp af godkendt udstyr med BlowerDoor-test samt metoder til lokalisering af utætheder med bygningstermografering. - udføre arbejdet efter relevante anvisninger og gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning, herunder hensigtsmæssige arbejdsstillinger samt anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler.- anvende god praksis for bæredygtig adfærd indenfor arbejdsområdet.

Mosaikfliser på væg og gulv

Skolefagkode: 47138

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 2.674,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.674,30 DKK

Målgruppe:
Uddannelsen henvender sig til faglærte murere og andre faglærte og ufaglærte, der har eller søger beskæftigelse indenfor området.

Formål:
Deltagerne kan opsætte/nedlægge mosaikfliser på vægge og gulve og kan med udgangspunkt i fagets normer og standarder foretage en opmåling og en udlægning, som i dialog med kunde sikrer et både kvalitativt og æstetisk udseende i den færdige overflade, hvor hensyn til installationer, afløb, eventuelle dekorationer og åbninger også er tilgodeset.

Indhold:
Deltagerne kan opsætte/nedlægge mosaikfliser på vægge og gulve, herunder tildanne og anvende rette og krumme hjørneprofiler og kan med udgangspunkt i fagets normer og standarder foretage en opmåling og en udlægning, som sikrer et både kvalitativt og æstetisk udseende i den færdige overflade, hvor hensyn til installationer, afløb, eventuelle dekorationer og åbninger også er tilgodeset. Deltagerne har desuden en sådan viden om forskellige mosaiktyper, at de kan vurdere underlagets egnethed forud for opsætning/nedlægning af mosaikfliser og kan med udgangspunkt i et givent flisevalg vælge egnede lægge- og skæreværktøjer. Deltagerne kan i samarbejde med kunden og andre samarbejdspartnere planlægge udførelsen af en given mosaikfliseopgave, gennemføre kvalitetssikring heraf og sikre, at hensyn til miljø, sikkerhed og arbejdsmiljø overholdes.

Murafslutninger - udførelse

Skolefagkode: 44583

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.810,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.810,80 DKK

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig til faguddannede murere samt andre med tilsvarende kvalifikationer.

Formål:
Deltagerne kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende bygge- og arbejdsmiljølov udføre murafslutninger med rulleskifte eller tagsten.

Indhold:
Deltagerne kan:- Udføre murafslutninger med rulleskifte eller tagsten i henhold til kvalitative og æstetiske krav.- Vælge egnede materialer og hensigtsmæssig værktøj til arbejdets udførelse. - Udføre arbejdet efter gældende bygge- og arbejdsmiljølov.

Murede kupler og hvælv - udførelse

Skolefagkode: 44580

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 2.140,00 DKK

Pris for ledige: 8.014,00 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 8.014,00 DKK

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig til faguddannede murere samt andre med tilsvarende kvalifikationer.

Formål:
Deltagerne kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende bygge- og arbejdsmiljølov opsnøre og mure krydshvælv og kuppelhvælv.

Indhold:
Deltagerne kan:- Opsnøre og mure krydshvælv og kuppelhvælv som blank mur fra stillads i henhold til kvalitative og æstetiske krav. - Opsnøre og mure kappehvælv og nubisk hvælv til overfladebehandling på murværk uden stillads i henhold til kvalitative og æstetiske krav.- Vælge hensigtsmæssige materialer og værktøj til udførelse af arbejdet.- Udføre arbejdet efter gældende bygge- og arbejdsmiljølov.

Murede overlukninger - konstruktion og udførelse

Skolefagkode: 49246

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.810,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.810,80 DKK

Målgruppe:
Murere eller ufaglærte bygningshåndværkere, der har eller søger beskæftigelse inden for jobområdet.

Formål:
Du kan efter kurset tegne konstruktion af traditionelle muret overlukning - spidsbue / rundbue / kurvehanksbue/ ligestik /segmentbue - ud fra viden om principper for tegning i et givet målestoksforhold, digitalt eller manuelt og redegøre for stilperioden for den enkelte overlukning. Du kan endvidere fremstille skabeloner/skiver i 1:1 til brug for understøtning af murede overlukninger, herunder opsætning og efterfølgende opmuring.

Indhold:
Deltagerne kan: - Tegne konstruktion af traditionelle muret overlukning ud fra viden om principper for tegning i et givet målestoksforhold, digitalt eller manuelt.- Redegøre for stilperioden for den enkelte overlukning. - Fremstille skabeloner/skiver i 1:1 til brug for understøtning af murede overlukninger, herunder opsætning og efterfølgende opmuring. - Vurdere kvalitet af eget arbejde. - Arbejde efter gældende lovgivning under hensyn til sikkerheds, miljø og arbejdsmiljø. Uddannelsen gennemføres inden for en af følgende:____Spidsbue ____Rundbue ____Kurvehanksbue ____Ligestik ____Segmentbue

Murede smighjørner - opførelse

Skolefagkode: 44570

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 1.035,40 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.035,40 DKK

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig til faguddannede murere samt andre med tilsvarende kvalifikationer.

Formål:
Deltagerne kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende bygge- og arbejdsmiljølov udføre udmåling og anlæg til, samt opførelse af smighjørner i forskellige vinkler i murværk.

Indhold:
Deltagerne kan:- Udføre udmåling og anlæg til, samt opførelse af smighjørner i forskellige vinkler i murværk i henhold til kvalitative og æstetiske krav. - Vælge hensigtsmæssige materialer og værktøj til udførelse af arbejdet.- Udføre arbejdet efter gældende bygge- og arbejdsmiljølov.

Murede trapper

Skolefagkode: 49245

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.586,20 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.586,20 DKK

Målgruppe:
Murere eller ufaglærte bygningshåndværkere, der har eller søger beskæftigelse inden for jobområdet.

Formål:
Du kan efter kurset udmåle, opsnørre og udføre en ¿ indvendig/ udvendig /muret spindel/ catalansk trappe - ud fra et givent projektmateriale, der lever op til æstetiske og evt. historiske krav og tilhørende krav til konstruktionsprincipper samt vælge og anvende materialer, værktøjer, metoder og teknikker til at udføre trappen, der opfylder krav om konstruktion, kvalitet og anvendelse, herunder fysiske påvirkninger og eksponeringsklasser.

Indhold:
Deltageren kan: - Udmåle, opsnørre og udføre trappe ud fra et givent projektmateriale, der lever op til æstetiske og evt. historiske krav og tilhørende krav til konstruktionsprincipper. - Vælge og anvende materialer, værktøjer, metoder og teknikker til at udføre trappen, der opfylder krav om konstruktion, kvalitet og anvendelse, herunder fysiske påvirkninger og eksponeringsklasser. - Planlægge udførelsen og kvalitetssikring af eget og andres arbejde i forhold til et projektmateriale, gældende regler, normer og anvisninger. - Kommunikere og samarbejde med andre håndværkere, projekterende og kunder om udførelse af trappe. - Udføre arbejdet efter gældende lovgivning under hensyn til miljø, arbejdsmiljø og sikkerhed. Uddannelsen gennemføres inden for en af følgende:__ Indvendig muret trappe__ Udvendig muret trappe __ Muret spindeltrappe__ Catalansk trappe

Muret gavlafslutning med el. uden gesims - udfør.

Skolefagkode: 44565

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.810,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.810,80 DKK

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig til faguddannede murere samt andre med tilsvarende kvalifikationer.

Formål:
Deltagerne kan på baggrund af kvalitative og æstetiske krav udføre korrekt afslutning af muret gavl med eller uden gesims.

Indhold:
Deltagerne kan: - Udføre korrekt afslutning af muret gavl med eller uden gesims på baggrund af kvalitative og æstetiske krav. - Udføre skrå- og skålhugning samt nedmure tagsten på gavl. - Vælge egnede materialer og hensigtsmæssigt værktøj til arbejdets udførelse.

Natursten på væg og gulv

Skolefagkode: 43145

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.810,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.810,80 DKK

Målgruppe:
Bygningshåndværkere, der har eller ønsker beskæftigelse inden for området.

Formål:
Deltagerne kan anvende egnede lægningsmetoder, skæreværktøjer m.v. ved udlægning af natursten på gulv og væg og kan vejlede om valg af natursten til en given væg-/gulvflade. Deltagerne kan sikre kvaliteten gennem valg af produkt og udførelse.

Indhold:
Deltagerne kan:- Anvende egnede lægningsmetoder, skæreværktøjer og øvrige materialer ved udlægning af natursten på gulv og væg. - Vejlede om valg af natursten til en given gulv-/vægflade samt redegøre for principper for udlægning og for pleje og vedligehold af natursten med udgangspunkt i DS/EN 12057, DS/EN 12058 og Tegl 30 samt generelle anbefalinger fra naturstensbranchen. - Vælge arbejdsproces og kvaliteten af materialer ud fra kendskab til de mest almindeligt forekommende skader på natursten. - Udføre arbejdet efter gældende lovgivning under hensyn til arbejdsmiljø.

Nivellering

Skolefagkode: 49318

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 1.070,00 DKK

Pris for ledige: 4.278,25 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 4.278,25 DKK

Målgruppe:
Uddannelsen henvender sig til faglærte og ufaglærte bygge- og anlægsarbejdere, der har eller ønsker beskæftigelse indenfor bygge- og anlægsområdet.

Formål:
Du kan efter kurset udføre nivellerings- og afsætningsopgaver inden for bygge- og anlægsbranchen med relevante nivellerings- og laserinstrumenter. Du kan endvidere kontrollere instrumenternes præcision for at sikre nøjagtighed af de afsatte vinkler og højder.

Indhold:
Deltagerne kan: - Udføre nivellerings- og afsætningsopgaver inden for bygge- og anlægsbranchen med relevante nivellerings- og laserinstrumenter. - Afsætte relative og absolutte koter i henhold til Danmarks Vertikal Referencesystem, DVR 90, både som plus og minuskoter. - Beregne sigteplan ud fra fixpunkter og koter beliggende over og under sigteplan. - Udføre linje- og fladenivellement samt dokumentation i digital målebog. - Foretage højde- og vinkelafsætning i forbindelse med retvinklet fundaments afsætning.- Beregne skråningsanlæg, promillefald, retvinklede trekanter, arealer og rumfang. - Kontrollere instrumenternes præcision gennem simpel praktisk verifikation for at sikre nøjagtighed af de afsatte vinkler og højder. - Udføre arbejdet efter gældende regler om sikkerhed og arbejdsmiljø.

Ny i rollen som sjakbajs

Skolefagkode: 22048

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.467,60 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.467,60 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring

Formål:
Du kan efter kurset indgå i byggeprocessen i et konstruktivt samarbejde og forholde dig til din rolle som fungerende som sjakbajs i alle samarbejds- og entrepriseformer på baggrund af kendskab til de aftalemæssige forhold og vilkår i byggeriet.

Indhold:
Deltageren kan: - indgå i byggeprocessen i et konstruktivt samarbejde med alle kolleger i sjakket og med de øvrige aktører, herunder med henblik på at sikre minimalt spild. - forholde sig til sin rolle som dels repræsentant for virksomheden og dels som leder for kollegerne i sjakket. - fungere som sjakbajs i alle samarbejds- og entrepriseformer på baggrund af kendskab til de aftalemæssige forhold og vilkår i byggeriet. - medvirke til sikkerhed og sundhed ved byggepladsens indretning ud fra kendskab til APV og PSS. - anvende almindeligt forekommende værktøjer samt principperne i det trimmede byggeri til planlægning og styring af entrepriser. - fokusere på og motivere kolleger til at fokusere på at mindske det totale CO2 udslip og medvirke til mindst mulig klimabelastning i hele bygge-anlægsfasen. - medvirke og motivere kolleger til hensigtsmæssig affaldssortering.

Opstart af bygge- og anlægsprojekter

Skolefagkode: 21900

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 928,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 928,80 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.

Formål:
På kurset lærer du at bidrage til byggepladsens logistik og indretning samt håndtere affald og restprodukter hensigtsmæssigt. Derudover kan du planlægge håndteringen af rolle- og ansvarsfordelingen mellem timelønnede og byggepladsledelsen samt tidsplanlægge under hensyn til bæredygtig adfærd. Der er desuden fokus på arbejdstilrettelæggelse, der minimer skader og nedslidning.

Indhold:
Ved gennemgangen af projektet ved opstart af bygge- og anlægsprojekter kan medarbejderen bidrage til at identificere og planlægge håndteringen af: - byggepladsens logistik og indretning- hensigtsmæssig håndtering af affald og restprodukter- tidsplanlægning under hensyn til bæredygtig adfærd- rolle- og ansvarsfordeling mellem timelønnede og byggepladsledelsen- arbejdstilrettelæggelse, der minimer skader og nedslidning og fremmer trivslen blandt medarbejderne- kendskab til gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning samt anvendelse af anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler

Opsætn. og fugning af fliser m. epoxyhold. produkt

Skolefagkode: 48541

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 1.495,40 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.495,40 DKK

Målgruppe:
Murere og andre med tilsvarende kvalifikationer eller praktisk erhvervserfaring, som har eller ønsker job inden for området. Det er en forudsætning for deltagelse, at deltageren har bevis fra kurset Pers. sikkerhed v arbejde med epoxy og isocyanater.

Formål:
Deltagerne kan opsætte og fuge klinker og fliser med epoxyholdige produkter i henhold til sikkerheds- og arbejdsmiljømæssig korrekt håndtering af disse materialer

Indhold:
Deltageren kan: - Fuge klinker og fliser med epoxyholdig produkter ud fra viden om forskellige epoxyholdige produkter til brug for opsætning og fugning af klinker og fliser- Udføre arbejdet hensigtsmæssigt i forhold til de sikkerheds- og arbejdsmiljømæssige regler, som knytter sig til arbejde med epoxyholdige materialer. - Planlægge og forestå en kvalitetssikring af eget og andres arbejde i forhold til en given standard og kan samtidig sikre overholdelse af sikkerheds- og arbejdsmiljømæssige forhold.- Udføre arbejdet under hensyn til de regler, som gælder for bortskaffelse af brugte værktøjer, arbejdstøj, vand, der er brugt under rengøring, o.a.

Overfladebehandling med kalkning af murværk

Skolefagkode: 44670

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 2.131,50 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.131,50 DKK

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig til faguddannede murere samt andre med tilsvarende kvalifikationer.

Formål:
Deltageren kan udføre overfladebehandling med kalkning af murværk i henhold til æstetiske og kvalitative krav samt gældende arbejdsmiljøregler.

Indhold:
Deltageren kan: - Udføre overfladebehandling med kalkning af murværk i henhold til æstetiske og kvalitative krav samt gældende arbejdsmiljøregler.- Vurdere overflader til behandling. - Vælge, sammensætte og anvende hensigtsmæssig mørtel til overfladebehandlingen under hensyn til materialernes hærdningstider og forenelighed.- Vælge hensigtsmæssigt værktøj til arbejdets udførelse.- Vejlede kunde/bygherre om vedligeholdelse af det overfladebehandlede.

Planlægning i bygge- og anlægsbranchen

Skolefagkode: 48982

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.266,40 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.266,40 DKK

Målgruppe:
Bygningshåndværkere, der har eller ønsker beskæftigelse inden for området.

Formål:
Du kan efter kurset bl.a. deltage i planlægning af udførelse af bygge-og anlægsarbejde og forberede byggeproduktionen ud fra tegnings- og beskrivelsesmateriale samt mål for projektet. Du kan endvidere tilrettelægge byggepladsens indretning, medvirke ved opstart af byggesagen og planlægning af bemanding, ressourcer, leverancer og undgå unødige omkostninger i form af ventetid, spild og brækage gennem anvendelse af principperne i det trimmede byggeri.

Indhold:
Deltagerne kan:- Forberede og deltage i møder vedr. planlægning af udførelse af bygge-og anlægsarbejde. - Planlægge og forberede byggeproduktionen ud fra tegnings- og beskrivelsesmateriale samt mål for projektet. - Tilrettelægge byggepladsens indretning, der tager hensyn til logistik og risici i alle byggeprocessens faser - Medvirke ved opstart af byggesagen og anvende APV til risikoafdækning af de valgte arbejdsmetoder.- Medvirke ved planlægning af bemanding, ressourcer, leverancer og optimering af logistikken med henblik på at undgå unødige omkostninger i form af ventetid, spild og brækage gennem anvendelse af principperne i det trimmede byggeri.- Anvende almindeligt kendte værktøjer til planlægning og styring, herunder også digitale værktøjer.- Medvirke ved udarbejdelse af uge-, periode og procesplaner samt forhindringslister.- Udføre opfølgning på tidsplaner ved anvendelse af PPU (procent-planlagt-udført)

Porebeton - Montage af plader og blokke

Skolefagkode: 45893

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 856,00 DKK

Pris for ledige: 3.361,60 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 3.361,60 DKK

Målgruppe:
Porebetonmontørere, bygningsstruktører, murere, tømrere og andre, der har eller ønsker beskæftigelse inden for området, der har gennemført uddannelsen 45651 Sikkerhed ved arbejde med kold asfalt og bitumen

Formål:
Deltagerne kan montere en bygning med plader og blokke af porebeton og kan på baggrund af viden om sikkerhed ved arbejde med asfalt og bitumen klæbe asfaltpap mod andre bygningsdele.

Indhold:
Deltagerne kan: - Montere en bygning med plader og blokke af porebeton på baggrund viden om tegningsforståelse, nivellering og afsætning af en bygning. - Vælge hensigtsmæssige arbejdsmetoder ud fra kendskab til produkter og materialer, der anvendes på området ud fra viden om sikkerhed ved arbejde med asfalt og bitumen klæbe asfaltpap mod andre bygningsdele. - Udføre arbejdet under hensyn til gældende regler, standarder og sikkerhedsforanstaltninger, herunder krav til APV.

Praktisk energioptimering i bevaringsværdige huse

Skolefagkode: 47292

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 1.070,00 DKK

Pris for ledige: 4.938,75 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 4.938,75 DKK

Målgruppe:
Faglærte bygningsarbejdere med praktisk erfaring og andre, der har eller søger beskæftigelse inden for området.

Formål:
Deltagerne kan medvirke til den praktiske udførelse af en hensigtsmæssig energirenovering i bevaringsværdige og fredede bygninger samt kan udføre energirenovering med respekt for materialer og byggestil og indsigt i metoder og praktiske løsninger.

Indhold:
Deltagerne har en sådan viden om krav i forhold til bygningsreglement, fredningsbestemmelser, lokalplaner og øvrig lovgivning, at de kan medvirke til at sikre den praktiske udførelse af en hensigtsmæssig energirenovering i bevaringsværdige og fredede bygninger. På baggrund af forståelse for de særlige kvaliteter og værdier, der er i bevaringsværdige og fredede bygninger, kan deltagerne pege på muligheder for energioptimering. Deltagerne kan i samarbejde med andre faggrupper og med indsigt i metoder og praktiske løsninger medvirke til at sikre en praktisk udførelse af energirenovering med respekt for materialer og byggestil. På den baggrund kan deltagerne vejlede bygherrer om løsninger til energibesparelser til udførelse og sikring af bevaringsværdier. .  

Projektering og opførsel af masseovn

Skolefagkode: 21910

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 2.140,00 DKK

Pris for ledige: 9.335,00 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 9.335,00 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.

Formål:
På kurset lærer du at opføre en masseovn ud fra angivne tegninger samt anvende ildfaste materialer korrekt. Der er fokus på at den fungerer optimalt og giver en klimavenlig forbrænding samt overholder lovkrav i bygningsreglementet. Du lærer desuden at vejlede brugeren i korrekt brug af en masseovn ud fra viden om træsorters brændværdi og anvendelighed i en masseovn.

Indhold:
Deltageren kan:- opføre en masseovn ud fra angivne tegninger og viden om opbygning og funktion.- anvende ildfaste materialer, der indgår i opbygningen af en masseovn, korrekt.- bygge en masseovn, så den fungerer optimalt og giver en klimavenlig forbrænding ud fra viden om forbrændingsprocesser.- opføre en masseovn, så den overholder lovkrav i bygningsreglementets paragraf 304 og 305 (Brændeovne, masseovne og åbne fyringsanlæg) samt paragraf 316 - 323 (Aftrækssystemer til fyringsanlæg).- vejlede brugeren i korrekt brug af en masseovn ud fra viden om træsorters brændværdi og anvendelighed i en masseovn.- udføre arbejdet efter gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning samt anvende anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler.- anvende korrekte arbejdsteknikker.- anvende god praksis for grøn omstilling indenfor arbejdsområdet, herunder affaldssortering og brug af EPD'er på de valgte materialer.

Radonsikring i byggeriet

Skolefagkode: 45888

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 1.035,40 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.035,40 DKK

Målgruppe:
Murere, og andre bygningshåndværkere for hvem uddannelsen er relevant. Det forudsættes, at deltagerne har certifikat fra uddannelsn 45651 Sikkerhed ved arbejde med kold asfalt og bitumen.

Formål:
Deltagerne kan vurdere behov for radonsikring og kan planlægge og udføre den nødvendige radonsikring i nybyggeri. Arbejdet udføres under hensyntagen til gældende regler vedr. lovgivning, sikkerhed og arbejdsmiljø.

Indhold:
Deltagerne kan: - Vurdere behov for radonsikring ud fra viden om lovkrav og grænseværdier ved opførelse af nybyggeri og ved byggeopgaver i eksisterende byggeri. - Planlægge og tage forholdsregler, som modvirker indtrængen af radon ved udførelse af den nødvendige radonspærre i nybyggeri.- Lave opmåling og materialeberegning til udførelse af radonsikring. - Vælge egnet værktøj og materialer, herunder typer af membran samt klæber i overensstemmelse med de ønskede udfaldskrav, ved udførelse af en konkret opgave. - Udføre arbejdet under hensyntagen til gældende regler vedr. lovgivning, sikkerhed og arbejdsmiljø.

Restaurering - ældre vinduer og døre

Skolefagkode: 21099

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.670,95 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.670,95 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.

Formål:
På kurset lærer du at istandsætte ældre vinduer og døre, herunder afrensning, udlusning og overfladebehandling samt at tilstandsvurdere og tilstandsregistrere. Du lærer også at foretage udskæring og montering af glas og fyldninger. Der er desuden fokus på at bidrage til mindre ressourceforbrug og reduktion af affald gennem forebyggelse, genvinding og genbrug.

Indhold:
Deltageren kan:- udføre istandsættelse af ældre vinduer og døre, herunder afrensning, udlusning og overfladebehandling.- foretage tilstandsvurdering og tilstandsregistrering af ældre vinduer og døre.- foretage udskæring og montering af glas og fyldninger.- bidrage til mindre ressourceforbrug og reduktion af affald gennem forebyggelse, genvinding og genbrug.- anvende god praksis for bæredygtig adfærd indenfor arbejdsområdet.- udføre arbejdet efter relevante anvisninger og gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning samt anvende anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler- kan arbejde ergonomisk korrekt Deltageren har viden om:- træarter, herunder træets opbygning og densitet samt udskæring af træ.

Restaurering af tavl i bindingsværk

Skolefagkode: 44671

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.982,50 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.982,50 DKK

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig til faguddannede murere samt andre med tilsvarende kvalifikationer.

Formål:
Deltagerne kan restaurere tavl i bindingsværk i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende bygge-, miljø, og arbejdsmiljøregler.

Indhold:
Deltagerne kan: - Restaurere tavl i bindingsværk i henhold til kvalitative og æstetiske krav. - Vurdere eksisterende murværk opført som bindingsværk, hvad angår alder, konstruktion og arkitektur med henblik på restaurering.- Registrere svampeskader.- Udmure tavl og hertil vælge hensigtsmæssigt materiale og værktøj.- Vejlede kunden/bygherren om vedligeholdelse af restaureret murværk opført som bindingsværk.- Udføre arbejdet efter gældende bygge-, miljø, og arbejdsmiljøregler.

Rulle- og bukkestillads - opstilling mv.

Skolefagkode: 45566

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 0,00 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 0,00 DKK

Målgruppe:
Faglærte og ufaglærte personer der har eller søger beskæftigelse i jobs, hvori der forekommer arbejde med opstilling, ændring eller nedtagning af rulle- eller bukkestilladser.

Formål:
Deltagerne kan selvstændigt og i samarbejde med andre opstille, ændre og nedtage rulle- og bukkestilladser, således at de kan arbejde med disse stilladstyper i henhold til jf. gældende regler fra Arbejdstilsynet.

Indhold:
Deltagerne kan opstille, ændre og nedtage rulle- og bukkestilladser i henhold til brugsanvisningen for den pågældende stilladsopstilling samt gældende lovgrundlag, således at stilladset er sikkert at arbejde på for de medarbejdere, der efterfølgende skal anvende stilladset. Deltagerne kan foretage en vurdering af, om stilladset som helhed er planlagt opstillet forsvarligt, set i relation til opgaven, dvs. hvilket arbejde der skal udføres fra stilladset, instruktionen fra arbejdsgiveren, leverandørbrugsanvisningen og opstillingsvejledningen.Deltagerne kan varetage egen og andres sikkerhed ved opstillingen, og sikre at det udleverede materiel og værktøj anvendes korrekt ud fra viden om opstillingsstedet, dvs. tilstrækkelig viden om jordbund, og byggematerialers egnethed til fastgørelse mv. Deltagerne har viden om lovgrundlaget på området, herunder ansvarsfordelingen i forhold til relevante aktører, og kan vurdere om stilladsmateriellet er forsvarligt, dvs. uden skadelig råd og korrosionsskader. Uddannelsen opfylder kravet til særlig uddannelse i forbindelse med opstilling, ændring og nedtagning af stilladser højere end 3 meter jf. gældende regler fra Arbejdstilsynet.

Rulle- og bukkestillads - opstilling mv.

Skolefagkode: 22354

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.867,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.867,30 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere uden brancheerfaring.

Formål:
Deltagerne kan selvstændigt og i samarbejde med andre opstille, ændre og nedtage rulle- og bukkestilladser, således at de kan arbejde med disse stilladstyper i henhold til jf. gældende regler fra Arbejdstilsynet.

Indhold:
Deltageren har kendskab til og kan anvende: - regler og vejledninger, der gælder ved arbejde med rulle- og bukkestilladser, herunder kendskab til gældende relevante EN/DS-standarder for stilladser, samt lovgrundlaget på området og ansvarsfordelingen i forhold til relevante aktører og deres roller. - brugsanvisninger for forskellige fabrikater af rulle- og bukkestilladser. - brugsanvisning for et givet rulle- eller bukkestillads, som er nødvendige for at sikre, at det udleverede stilladsmateriel anvendes korrekt ud fra viden om opstillingsstedet, dvs. tilstrækkelig viden om jordbund, opklodsning, mv. Deltageren kan: - vurdere hvad rulle- og bukkestilladser forsvarligt kan anvendes til og under hvilke betingelser og forhold den enkelte stilladstype bedst egner sig, dvs. arbejde som skal udføres ud fra stilladset og belastningerne her af, samt instruktionen fra arbejdsgiveren og opstillingsvejledningen. - opstille et rullestillads og et bukkestillads på en sådan måde, så der tages nødvendigt hensyn til at arbejdet, der efterfølgende skal udføres fra stilladset, kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt ud fra viden og kendskab til den enkelte arbejdsopgave. - vurdere stilladsmateriellets vedligeholdelsesstand med henblik på bortsortering af uforsvarligt stilladsmateriel grundet f.eks. råd, revner, korrosion, deformeringer og defekter af anden art. - opstille, ændre og nedtage stilladset samt tilhørende arbejdsprocesser sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt. - bruge forskellige foranstaltninger til sikring mod nedstyrtning under opstilling, ændring og nedtagning af rulle- og bukkestilladser, sådan egen og andres sikkerhed varetages under hele arbejdets udstrækning, herunder også brugen af personlige værnemidler. - anvende og håndtere stilladsmateriel og hjælpegrej sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt samt anvende nødvendige tekniske hjælpemidler som kan imødegå sundhedsskadelige belastninger ved manuel håndtering.

Rundt murværk

Skolefagkode: 47276

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.586,20 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.586,20 DKK

Målgruppe:
Murere og andre faglærte og ufaglærte, der har eller søger beskæftigelse inden for området.

Formål:
Deltagerne har efter gennemført uddannelse generel viden om anvendelse af rundt murværk i byggerier og kan med baggaggrund i faglige og teknisk viden om planlægningm konstruktion og udførelse af rundt murværk vælge mellem forskellige metoder i.f.t. den givne opgave.

Indhold:
Deltageren kan: - Planlægge og udføre rundt murværk ved hjælp en række metoder og teknikker. - Konstruere og tildanne profiler som opspændes på hjørnejern og anvendes som fast snor under opmuring.- Vælge mellem metoderne i forhold til den givne opgave og æstetiske hensyn. - Planlægge arbejdet i samarbejde med bygherre, projekterende og andre håndværkere. - Medvirke til at angive løsningsmuligheder på eventuelle problemstillinger omkring planlægning og udførelse af rundt murværk. - Udføre arbejdet under løbende hensyn til forhold, der angår miljø, sikkerhed, og sundhed på byggepladsen.

Råd og svamp - udbedring af råd, svamp og insekt

Skolefagkode: 49197

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.867,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.867,30 DKK

Målgruppe:
Medarbejdere inden for jobområdet, der er tømrer eller har lignende kompetencer.

Formål:
Du kan efter kurset medvirke ved identifikation af råd- svampe- og insektskader i trækonstruktioner og varetage forebyggelse og udbedring af skader fra råd, svampe og insekter i trækonstruktioner.

Indhold:
Deltagerne kan: - Medvirke ved identifikation af råd- svampe- og insektskader i trækonstruktioner - Forestå forebyggelse og udbedring af skader fra råd, svampe og insekter i trækonstruktioner.- Udføre og planlægge arbejdet under hensyn til gældende lovgivning om kvalitetssikring, sikkerhed, miljøforhold, arbejdsmiljø og byggeri samt relevante anvisninger og vejledninger.

Råd og svamp - udbedring af skimmelsvampeskader

Skolefagkode: 49198

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.867,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.867,30 DKK

Målgruppe:
Medarbejdere inden for jobområdet, der er tømrer eller har lignende kompetencer.

Formål:
Du kan efter kurset medvirke ved identifikation af skimmelsvamp i træmaterialer og andre organiske bygningsmaterialer. Du kan endvidere lave forebyggelse og udbedring af skader fra skimmelsvamp i træmaterialer og andre organiske bygningsmaterialer.

Indhold:
Deltageren kan: - Medvirke ved identifikation af skimmelsvamp i træmaterialer og andre organiske bygningsmaterialer.- Forestå forebyggelse og udbedring af skader fra skimmelsvamp i træmaterialer og andre organiske bygningsmaterialer.- Udføre og planlægge arbejdet under hensyn til gældende lovgivning om kvalitetssikring, sikkerhed, miljøforhold, arbejdsmiljø og byggeri samt relevante anvisninger og vejledninger.

Sikkerhed ved arbejde med kold asfalt og bitumen

Skolefagkode: 45651

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 900,55 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 900,55 DKK

Målgruppe:
Faglærte og ufaglærte personer der har eller søger beskæftigelse, hvori der forekommer arbejde med kold asfalt og bitumen.

Formål:
Deltagerne kan træffe de nødvendige sikkerheds- og sundhedsforanstaltninger ved forskellige typer arbejde med kold asfalt og bitumen.

Indhold:
Deltageren skal kunne arbejde sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt, herunder ved arbejde i trafikerede områder, i henhold til gældende regler samt kende til sundheds- og sikkerhedsmæssige forhold og nødvendige beskyttelsesforanstaltninger ved arbejde med uopvarmet asfalt og bitumen ved bygge- og anlægsarbejde.Uddannelsen opfylder kravet til særlig uddannelse i forbindelse med arbejde med farligestoffer og materialer jf. AT´s Bekendtgørelse arbejdsmiljøfaglige uddannelser nr. 1978 af 27/10/2021. De særlige kvalifikationskrav, der skal opfyldes for at arbejde inden for området fremgår af bekendtgørelsens bilag 9, stk. 2.3 Arbejde med uopvarmet asfalt og bitumen ved bygge- og anlægsarbejde. Efter endt uddannelse skal deltageren1) kende til sikkerheds- og sundhedsrisici ved kontakt med asfaltmaterialer, bitumenholdige materialer og asfaltdampe,2) kende til brugsanvisninger, substitutionspligten og eventuelle forbud for anvendelse,3) kunne træffe de nødvendige sikkerheds- og sundhedsforanstaltninger, herunder ventilation, ved forskellige typer arbejde med uopvarmet asfalt og bitumen,4) kunne vælge og anvende de rigtige personlige værnemidler inklusiv åndedrætsværn ved hjælp af bl.a. brugsanvisning og eventuelt kodenummer,5) vide, at man skal sørge for, at andre beskæftigede end de, der udfører arbejdet med stofferne og materialerne, ikke opholder sig så nær arbejdet, at de kan blive udsat for sundhedsfarlig påvirkning,6) kende til og anvende hygiejniske forholdsregler og velfærdsforanstaltninger,7) kende til uhelds- og skadesbehandling, være i stand til at yde førstehjælp ved kontakt med asfaltmaterialer og kunne bruge øjenskyllestation, og8) være i stand til at instruere andre om sundheds- og sikkerhedsforhold ved asfaltarbejde.I uddannelsens praktiske del skal bl.a. indgå foranstaltninger mod påvirkning og forurening.Personer med gennemført uddannelse for uopvarmet asfalt og bitumen ved bygge- og anlægsarbejde må kun arbejde med uopvarmet asfalt og bitumen ved bygge- og anlægsarbejde, men ikke med tagdækning, broisolering og andet vandtryks- og fugtisoleringsarbejde med bitumenprodukter, hvor der svejses i, sker opvarmning af eller arbejdes med varme bitumenprodukter eller uopvarmede asfaltmaterialer, som indeholder organiske opløsningsmidler.

Sjakbajs - kvalitetssikring og dokumentation i byg

Skolefagkode: 48972

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.266,40 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.266,40 DKK

Målgruppe:
Bygningshåndværkere, der har eller ønsker beskæftigelse inden for området.

Formål:
Du kan efter kurset granske processer og udfaldskrav for et givent projektet efter gældende love og regler og indgå i konstruktiv dialog med bygherre og arbejdsgiver om tidsforbrug og kvalitet. Du kan endvidere medvirke ved kvalitetssikring og dokumentation af kvalitetssikringen på PC og mobile enheder (PDA).

Indhold:
Deltageren kan for et givent bygge- og anlægsprojekt:- Granske projektets processer og udfaldskrav ud fra gældende love og regler samt hensynet til sikkerhed og sundhed på byggepladsen.- Indgå i konstruktiv dialog med bygherre og arbejdsgiver om tidsforbrug og kvalitet. - Medvirke ved kvalitetssikring og vurdere, om kravspecifikationer til arbejdets udførelse er overholdt. - Medvirke til at udarbejde dokumentation af kvalitetssikringen, herunder fotodokumentation, anvende anerkendte KS-skemasystemer og oprette KS-aktiviteter i elektronisk baserede KS-systemer på PC og mobile enheder (PDA).

Sjakbajs - Service og kundepleje

Skolefagkode: 22046

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 928,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 928,80 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.

Formål:
Du kan efter kurset betjene og tale med kunder, så kunden får en god serviceoplevelse. Du kan endvidere afstemme kundens forventninger til arbejdets udførelse og tage hensyn ved færdsel i kundens hjem, herunder rengøring, holde orden og aftalt mødetid.

Indhold:
Deltageren kan i en byggeproduktion: - Betjene og tale med kunder, så kunden får en god serviceoplevelse. - Afstemme kundens forventninger til arbejdets udførelse ud fra viden om vigtigheden af god kvalitet, bæredygtighed og service i forhold til pris. - Tage hensyn ved færdsel i kundens hjem, herunder rengøring, holde orden og aftalt mødetid. - Kan vejlede kunden i brug og vedligehold af den udførte opgave. - Fokusere på og motivere kunder og kolleger til at fokusere på at mindske det totale CO2-udslip og medvirke til mindst mulig klimabelastning i hele bygge-anlægsfasen.

Sjakbajs - Trimmet byggeri og økonomi

Skolefagkode: 22047

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.597,60 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.597,60 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.

Formål:
Du kan efter kurset bidrage med forslag til forbedringer ud fra viden om værktøjerne i trimmede byggeri og udarbejde ressourcebudgetter og arbejdsoverslag for sjakkets indsats samt status for byggesagens stade i forbindelse med den daglige styring. Der er desuden fokus på hensigtsmæssig affaldssortering at medvirke til mindst mulig klimabelastning.

Indhold:
Deltageren kan: - Anvende viden om værktøjerne i det trimmede byggeri til at bidrage med forslag til bæredygtige forbedringer samt deltage i implementering af disse. - Identificere de parametre, der er kritiske for den økonomiske styring og produktivitet på byggepladsen samt kvaliteten i byggeprocessen. - Udarbejde ressourcebudgetter og arbejdsoverslag for sjakkets indsats. - Udarbejde status for byggesagens stade i forbindelse med den daglige styring. - Medvirke og motivere kolleger til hensigtsmæssig affaldssortering - Fokusere på og motivere kolleger til at fokusere på at mindske det totale CO2 udslip og medvirke til mindst mulig klimabelastning i hele bygge-anlægsfasen

Sjakbajsen som leder

Skolefagkode: 22048

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.467,60 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.467,60 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring

Formål:
Du kan efter kurset medvirke til at sammensætte et sjak ud fra sjakkets faglige og personlige egenskaber med henblik på størst mulig effektivitet i byggeprocessen og forholde dig til egen ledelsesstil, kommunikation og adfærd, som rollemodel for kollegerne i sjakket.

Indhold:
Deltageren kan: - fokusere på og motivere kolleger til at fokusere på at mindske det totale CO2 udslip og medvirke til mindst mulig klimabelastning i hele bygge-anlægsfasen. - medvirke til at sammensætte et sjak ud fra sjakkets faglige og personlige egenskaber med henblik på størst mulig effektivitet i byggeprocessen. - forholde sig til egen ledelsesstil, kommunikation og adfærd, som rollemodel for kollegerne i sjakket. - instruere og motivere sjakket til at tage ansvar og fungere selvstyrende. - medvirke og motivere kolleger til hensigtsmæssig affaldssortering.forebygge og håndtere konflikter i sjakket og i forhold til øvrige aktører på byggepladsen.

Slut- og tyndpudser på armeret grundpuds

Skolefagkode: 46676

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.810,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.810,80 DKK

Målgruppe:
Murere og andre med tilsvarende kompetencer og erhvervserfaring, der har eller søger job inden for området.

Formål:
Deltagerne kan vurdere, vælge, påføre og færdiggøre slutpudssystem i flere farver med skarpe afgrænsninger for at opnå et givent udfaldskrav. Deltagerne kan vurdere kvalitet af udført arbejde og sikre at dette udføres efter gældende lovgivning og under hensyn til miljø, arbejdsmiljø og relevante anvisninger.

Indhold:
Deltagerne kan: - Vurdere og vælge det slutpudssystem, som ud fra et givent udfaldskrav vil være mest hensigtsmæssigt at anvende. - Påføre og færdiggøre slutpudssystem i flere farver med skarpe afgrænsninger ud fra materialekendskab.- Vælge materialer, værktøj og den arbejdsmetode, der vil være mest hensigtsmæssig i forhold til kundeønsker. - Vurdere kvaliteten af udført arbejde og sikre, at arbejdet udføres henhold til gældende lovgivning og under hensyn til miljøforhold, arbejdsmiljø og relevante anvisninger.

Tagkonstr. - Opstilling, afstivning og montering

Skolefagkode: 49233

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.670,95 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.670,95 DKK

Målgruppe:
Medarbejdere inden for jobområdet, der er tømrer eller har lignende kompetencer.

Formål:
Du kan efter kurset sikre korrekt opstilling, forankring og afstivning af fabriksfremstillede tagkonstruktioner under hensyn til givne udfaldskrav og normer for spæropstilling samt sikre, at opstilling og afstivning af spær stemmer overens med specifikationerne for den givne opgave og at arbejdet udføres uden nedstyrtningsfare. Du kan endvidere montere taglægter på spær under hensyn til givne udfaldskrav og relevante anvisninger.

Indhold:
Deltagerne kan: - Sikre korrekt opstilling, forankring og afstivning af fabriksfremstillede tagkonstruktioner under hensyn til givne udfaldskrav og normer for spæropstilling.- Vælge hensigtsmæssige værktøjer og materialer.- Sikre, at opstilling og afstivning af spær stemmer overens med specifikationerne for den givne opgave og at arbejdet udføres uden nedstyrtningsfare.- Montere taglægter på spær under hensyn til givne udfaldskrav og relevante anvisninger.- Kvalitetsvurdere det udførte arbejde lige fra modtagekontrol til aflevering. - Arbejde under hensyn til gældende lovgivning om miljøforhold, arbejdsmiljø og byggeri samt relevante anvisninger og vejledninger.

Termografering af bygninger

Skolefagkode: 49194

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.867,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.867,30 DKK

Målgruppe:
Medarbejdere inden for jobområdet, der er tømrer eller har lignende kompetencer.

Formål:
Du kan efter kurset udføre en termografering og tolke termografier af en given bygning samt anvende termografier til kvalitetssikring af udført isolerings- og tæthedsarbejde og til identifikation af nødvendige forbedringer af bygninger eller bygningsdele. Du kan endvidere anvende termografering til rådgivning af bygherrer/ kunder om bygningers varmetab og muligheder for forbedringer med vejledning om tilhørende arkitektoniske og økonomiske konsekvenser af forbedringer.

Indhold:
Deltagerne kan: - Udføre en termografering af en given bygning.- Foretage termografiinspektion af bygninger ud fra kendskab til (DS) Dansk Standards normer. - Tolke termografier ud fra kendskab til en bygnings fysiske forhold såsom relativ luftfugtighed, dugpunkter og kuldebroer. - Anvende termografier til kvalitetssikring af udført isolerings- og tæthedsarbejde og til identifikation af nødvendige forbedringer af bygninger eller bygningsdele. - Anvende termografering til rådgivning af bygherrer/ kunder om bygningers varmetab og muligheder for forbedringer, herunder de tekniske, arkitektoniske og økonomiske konsekvenser af forbedringer.

Tyndpuds - Microtopping

Skolefagkode: 48715

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 1.810,80 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.810,80 DKK

Målgruppe:
Uddannelsen henvender sig til bygningshåndværkere, primært murere og malere, der har eller søger beskæftigelse inden for området.

Formål:
Deltagerne kan udføre tyndpuds/microtopping på udvendige og indvendige overflader. Deltageren kan vurdere forskellige typer af underlag i forhold til brug af tyndpuds/microtopping.

Indhold:
Deltagerne kan:- Anvende viden om forskellige tyndpuds- og microtoppingprodukter til brug på udvendige og indvendige overflader til at udføre tyndpuds/microtopping med cement- og harpiksbaserede produkter på forskellige typer underlag.- Planlægge arbejdet i henhold til det valgte produkt.- Vurdere kvalitet af eget arbejde og behovet for sikkerheds- og arbejdsmiljømæssige foranstaltninger under arbejdets udførelse.

Udførelse af designelementer i vådrum

Skolefagkode: 47127

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 428,00 DKK

Pris for ledige: 2.674,30 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.674,30 DKK

Målgruppe:
Uddannelsen henvender sig til faglærte murere og andre faglærte og ufaglærte, der har eller søger beskæftigelse indenfor området.

Formål:
Deltagerne kan udmåle og tildanne flisestørrelser til montering på designelementer i forskellige vådrumsudformninger og gennemføre en løbende kvalitetssikring, som sikrer, at den færdige udformning af et vådrum lever op til det kvalitative og æstetiske udtryk, der er aftalt med kunden.

Indhold:
Deltagerne kan udmåle og tildanne flisestørrelser til montering på designelementer i forskellige vådrumsudformninger. Deltagerne har et sådant materialekendskab og viden om designelementer, herunder brugen af krumme og rette profiler, designafløb o.a., at deltagerne i dialog med kunde kan vejlede om materialevalg, der sikrer det ønskede kvalitative og æstetiske udtryk i den færdige udførelse af et vådrum. Deltagerne kan udføre arbejde med vådrumsudformninger efter en forudgående plan, der dels inddrager øvrige samarbejdspartnere og dels inddrager en løbende kvalitetssikring. Endelig kan deltagerne sikre, at regler, normer og anvisninger overholdes, samt sikre, at hensyn til arbejdsmiljø og sikkerhed overholdes under arbejdets udførelse.

Udførelse af tagbeklædning

Skolefagkode: 49195

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 1.149,25 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.149,25 DKK

Målgruppe:
Medarbejdere inden for jobområdet, der er tømrer eller har lignende kompetencer.

Formål:
Du kan efter kurset udføre tagbeklædning, omfattende tagfod, gennemføringer, skotrender, grat og rygning, under hensyn til kravspecifikationer. Du kan gennemføre kurset inden for een af følgende materialer; betontagsten, bølge fiberbeton, plan fiberbeton, metal eller træ/pap.

Indhold:
Deltagerne kan: - udføre tagbeklædning, omfattende tagfod, gennemføringer, skotrender, grat og rygning, under hensyn til kravspecifikationer.- Udvælge hensigtsmæssigt værktøj til udførelse af arbejdet. - Arbejde under hensyn til gældende lovgivning om kvalitetssikring, sikkerhed, miljøforhold, arbejdsmiljø og byggeri samt relevante anvisninger og vejledninger. Uddannelsen gennemføres i et af følgende materialer:_____Betontagsten_____Bølge fiberbeton _____Plan fiberbeton _____Metal _____Træ/pap

Udvikling af sjakbajsen som leder

Skolefagkode: 22048

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 856,00 DKK

Pris for ledige: 2.935,20 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.935,20 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring

Formål:
Du kan efter kurset indgå i byggeprocessen i et konstruktivt samarbejde og forholde dig til din rolle som fungerende som sjakbajs i alle samarbejds- og entrepriseformer på baggrund af kendskab til de aftalemæssige forhold og vilkår i byggeriet.Du kan efter kurset selvstændigt sammensætte et sjak ud fra sjakkets faglige og personlige egenskaber med henblik på størst mulig effektivitet i byggeprocessen og forholde dig til egen ledelsesstil, kommunikation og adfærd, som rollemodel for kollegerne i sjakket. Derudover er der fokus på at medvirke og motivere til hensigtsmæssig affaldssortering.

Indhold:
Deltageren kan:indgå i byggeprocessen i et konstruktivt samarbejde med alle kolleger i sjakket og med de øvrige aktører, herunder med henblik på at sikre minimalt spild.forholde sig til sin rolle som dels repræsentant for virksomheden og dels som leder for kollegerne i sjakket.fungere som sjakbajs i alle samarbejds- og entrepriseformer på baggrund af kendskab til de aftalemæssige forhold og vilkår i byggeriet.medvirke til sikkerhed og sundhed ved byggepladsens indretning ud fra kendskab til APV og PSS.anvende almindeligt forekommende værktøjer samt principperne i det trimmede byggeri til planlægning og styring af entrepriser.fokusere på og motivere kolleger til at fokusere på at mindske det totale CO2 udslip og medvirke til mindst mulig klimabelastning i hele bygge-anlægsfasen.medvirke til at sammensætte et sjak ud fra sjakkets faglige og personlige egenskaber med henblik på størst mulig effektivitet i byggeprocessen.forholde sig til egen ledelsesstil, kommunikation og adfærd, som rollemodel for kollegerne i sjakket.instruere og motivere sjakket til at tage ansvar og fungere selvstyrende.medvirke og motivere kolleger til hensigtsmæssig affaldssortering.forebygge og håndtere konflikter i sjakket og i forhold til øvrige aktører på byggepladsen.

Undertage - Montering af undertage

Skolefagkode: 49190

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.670,95 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.670,95 DKK

Målgruppe:
Medarbejdere inden for jobområdet, der er tømrer eller har lignende kompetencer.

Formål:
Du kan efter kurset montere undertage korrekt på spær og udføre korrekt ventilationsforhold samt foretage gennemføringer ved skorsten, i kip eller ved skotrende og i tagflade, under hensyn til tæthedskrav. Du kan endvidere anvise løsninger til undertage og til forskellige inddækningsmetoder.

Indhold:
Deltagerne kan: - Vælge og montere undertage korrekt på spær.- Anvise løsninger til undertage i henhold til gældende lovgivning.- Udvælge og udføre korrekt ventilationsforhold til de valgte løsninger. - Foretage gennemføringer ved skorsten, i kip eller ved skotrende og i tagflade, under hensyn til tæthedskrav. - Angive konstruktive løsninger ved forskellige inddækningsmetoder. - Vælge hensigtsmæssige materialer og værktøj til arbejdets udførelse. - Arbejde under hensyn til gældende lovgivning om kvalitetssikring, sikkerhed, miljøforhold, arbejdsmiljø og byggeri samt relevante anvisninger og vejledninger.

Vejrligsforanstaltninger i bygge- og anlæg

Skolefagkode: 46596

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 1.063,65 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.063,65 DKK

Målgruppe:
Bygningsarbejdere, faglærte og ufaglærte, der har eller søger job inden for området.

Formål:
Deltagerne kan udføre vejrligsforanstaltninger på byggepladsen, således at arbejdet fortsat kan udføres teknisk korrekt af hensyn til stillede udfaldskrav og under forsvarlige forhold. I den forbindelse kan deltagerne sikre arbejdsmiljø for de ansatte, sikre byggematerialer og adgangsveje samt bidrage til at sikre kvaliteten af arbejdet.

Indhold:
Deltagerne kan: - Udføre vejrligsforanstaltninger på byggepladsen, herunder vinterforanstaltninger, således at arbejdet fortsat kan udføres teknisk korrekt af hensyn til stillede udfaldskrav og under forsvarlige forhold.- Sikre arbejdsmiljø for de ansatte, sikre byggematerialer, adgangsveje og parkeringspladser og endelig kan deltagerne med udgangspunkt i viden om forskellige tekniske løsningsmuligheder bidrage til at sikre kvaliteten af arbejdet.- Tage behørigt hensyn til vejrliget og de fysiske forhold, herunder påvirkninger fra vand, fugt, vind, temperaturforhold, sne m.v. i såvel planlægning af byggeproces som i udførelse af anlægs- og byggearbejder. - Udføre arbejdet i overensstemmelse med gældende regler for arbejdsmiljø, fugtbeskyttelse samt for bygningsmaterialers anvendelse og funktion.

Ventilerede facadesystemer m. puds el. beklædning

Skolefagkode: 49802

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 2.670,95 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 2.670,95 DKK

Målgruppe:
Faglærte eller ufaglærte bygningsarbejdere med faglig indsigt, der har eller søger beskæftigelse ved renovering og nybyggeri.

Formål:
Kurset omhandler montage af ventilerede facadesystemer. Deltageren bliver i stand til at læse og anvende relevant monteringsvejledning til at vurdere og vælge de korrekte materialer til et givent projekt under hensyntagen til fugt- og isoleringsforhold samt sammensætte komponenter konstruerede af træreglar, metalprofiler og evt. isoleringsmateriale korrekt i et bærende system.Derudover lærer deltageren at vurdere forskellige underlag til montering af et ventileret facadesystem samt udføre korrekt montage af det bærende system inkl. evt. isolering. Der er derudover fokus på at indsætte specialemner til fastgørelse af lamper, nedløb, markiser, skilte m.m. og udføre detaljer korrekt ifm. overgange, tilslutninger eller gennemføringer. Udførelse af underlagsplader (til armeret puds) eller skifer, skærmtegl, glasmosaik, granit, keramisk materiale, teglspån eller tilsvarende materialer indgår også i kurset.

Indhold:
Deltagerne kan i forbindelse med ventilerede facadesystemer m. puds el. beklædning:- Læse og anvende relevant monteringsvejledning til at vurdere og vælge de korrekte materialer til et givent projekt. - Sammensætte komponenter konstruerede af træreglar, metalprofiler og evt. isoleringsmateriale korrekt i et bærende system.- Vurdere fugt- og isoleringsforhold i ventilerede facadesystemer.- Vurdere forskellige underlag til montering af et ventileret facadesystem samt udføre korrekt montage af det bærende system inkl. evt. isolering.- Udføre detaljer korrekte ifm. overgange, tilslutninger eller gennemføringer.- Indbygge specialemner til fastgørelse af lamper, nedløb, markiser, skilte m.m.- Sammensætte systemer korrekt ud fra monteringsvejledninger til forskellige beklædninger. - Udføre underlagsplader (til armeret puds) eller skifer, skærmtegl, glasmosaik, granit, keramisk materiale, teglspån eller tilsvarende materialer.- Udføre arbejdet efter relevante anvisninger og gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning, herunder ergonomi samt anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler.- Anvende god praksis for bæredygtig adfærd indenfor arbejdsområdet.

Vægkonstruktion - opbygning og beklædning

Skolefagkode: 22104

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 1.063,65 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.063,65 DKK

Målgruppe:
Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.

Formål:
Du kan efter kurset opstille vægskeletter samt ydervægsbeklædning og indervægsbeklædning under hensyn til tolerancekrav - ud fra valg af en af følgende materialer: træ- og træbaserede, biogene, genanvendte, gipsbaserede, plader af isoleringsmaterialer, fibercementplader/planker samt bræddebeklædning.Du kan desuden udvælge ydervægs- og indervægsbeklædning under hensyn til brand, fugt og lyd.

Indhold:
Deltageren kan: - Udvælge ydervægs- og indervægsbeklædning under hensyn til brand, fugt og lyd. - Vælge hensigtsmæssigt værktøj til udførelse af arbejdet. - Udføre den valgte beklædning i forhold til leverandørens vejledning og gældende tolerancekrav. - Udføre arbejdet efter gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning, herunder ergonomi samt anbefalede lovpligtige hjælpe- og værnemidler. - Anvende god praksis for bæredygtig adfærd indenfor arbejdsområdet, bl.a. ved hjælp af EPD'er på de valgte materialer.

Vådrum - fliser og klinker på vådrumssikr underlag

Skolefagkode: 44612

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 214,00 DKK

Pris for ledige: 1.467,15 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 1.467,15 DKK

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig til faguddannede murere samt andre med tilsvarende kvalifikationer.

Formål:
Deltagerne kan opsætte/nedlægge almindelig forekommende fliser og klinker på vådrumssikrede underlag, og i den forbindelse placere og udføre flexsible/elastiske fuger korrekt.

Indhold:
Deltagerne kan:- Opsætte/nedlægge almindelig forekommende fliser og klinker på vådrumssikrede underlag på baggrund af kvalitative og æstetiske krav.- Placere og udføre flexsible/elastiske fuger korrekt. - Vælge egnede materialer og hensigtsmæssigt værktøj til arbejdets udførelse.- Udføre arbejdet efter gældende bygge- og arbejdsmiljølov samt efter regler for udførelse af vådrum.

Vådrumssikring

Skolefagkode: 48919

Timer pr dag: 7.4

Deltager pris: 642,00 DKK

Pris for ledige: 3.966,20 DKK

Pris uden for AMU-målgruppe: 3.966,20 DKK

Målgruppe:
Uddannelsen henvender sig primært til faglærte murere og gulvlæggere samt andre, der har eller søger beskæftigelse indenfor området.

Formål:
Du vil efter kurset bl.a kunne udføre vådrumssikring af let og tungt vådrum efter gældende love, regler og produktanvisninger. Du vil også kunne overholde funktionskrav ved etablering og renovering af et givet vådrum efter Bygningsreglement samt udarbejde elektronisk plan for udførelsen af kvalitetssikring i samarbejde med andre faggrupper.

Indhold:
Deltageren kan ved nybyggeri og renovering af et givet vådrum med vådrumssikring udføre: - Manuel og elektronisk plan for kvalitetssikring af vådrum med vådrumssikring, herunder:o beskrive de enkelte arbejdsprocesser og gældende krav til udførelse af vådrum samt de praktiske metoder til kvalitetssikring af arbejdet,o opstille en handlingsplan i dialog med kunden og andre samarbejdspartnere. o inddrage andre faggrupper i arbejdsprocessen og løbende gennemføre sikring af arbejdets kvalitet, så det færdige vådrum opfylder alle krav til vådrumssikring samto beskrive og vurdere behovet for sikkerheds- og arbejdsmiljømæssige foranstaltninger under arbejdets udførelse. - Vådrumssikring af let og tungt vådrum, herunder:o vælge egnede værktøjer og foretage korrekt materialevalg, der også vedrører afløbstyper og rørføringer med direkte forbindelse til vådrumssikringen, o sikre de nødvendige sikkerheds- og arbejdsmiljømæssige foranstaltninger under arbejdets udførelse,o vurdere, om krav til materialer, vådrumssikring, opbygning af væg- og gulvkonstruktioner samt rørgennemføringer og afløbstyper er overholdt samt o sikre at alle funktionskrav til vådrum er overholdt ud fra viden om gældende Bygningsreglement samt normer og anvisninger - Arbejde under hensyn til gældende lovgivning om miljøforhold, arbejdsmiljø og byggeri og efterleve gældende krav og gældende SBI-anvisninger samt GVK¿s (Gulvbranchens Vådrumskontrol) vådrumsfakta.

Kort

Tilmelding

Tilmeld
For yderlige spørgsmål kontakt
Claus Harboe
72246015
cha@eucnord.dk
Kursets kviknummer:

Yderligere information

Timer pr dag
7.4

Udervisningsform
Dagundervisning

UndervisningsTid
kl. 08.00 - 15.30

Varighed
0 dage

Beskrivelse
Åben værksted - håndværker akademiet Kursus periode: 2. januar 2025 - til 28. marts 2025. Der er løbende optag.

Hvor:
EUC Nord
M.P. Koefoeds Vej 10
9800 Hjørring

Min. deltagere: 1

Max. deltagere:

Har du spørgsmål om kurset?

Kontakt os:

Claus Harboe
tlf. 72246015

e-mail: cha@eucnord.dk

Er du i tvivl?

Kontakt vores undervisere for nærmere oplysninger.

Finn Pedersen

Finn Pedersen

Faglærer - Murer- og tværfaglige kurser

fp@eucnord.dk
+45 7224 6167

Peter Kaae Muhlig

Peter Kaae Muhlig

Tømrer- og tværfaglige kurser

pkm@eucnord.dk
+45 7224 6905

Helle Trudslev Pedersen

Helle Trudslev Pedersen

Faglærer - Bygningsmaler

htp@eucnord.dk
+45 7224 6135